Borçelik satın alma süreçlerini Pratis ile dijitalleştirdi

borcelik-satin-alma-sureclerini-pratis-ile-dijitallestirdi-17072004

Borçelik satın alma süreçlerini Pratis ile dijitalleştirdi

 

Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, satın alma süreçlerini Pratis ile dijitalleştirdi. Pratis firmalarla tedarikçileri dijital ortamda buluşturmanın yanı sıra ileri veri analitiği desteğiyle en uygun tedarikçileri önererek alıcı firmalara avantaj sağlıyor.

 

Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik geleneksel yöntemlerle yürütülen satın alma süreçlerini SabancıDx’in dijital B2B satın alma platformu Pratis ile dijitale taşıma kararı aldı.

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ArcelorMittal ve Borusan Holding ortaklığı ile çalışmalarını sürdüren ve Türkiye'nin ilk özel yassı çelik üreticisi olan Borçelik, enerjiden lojistiğe, sarf malzemelerinden çinkoya kadar geniş bir yelpazedeki satın almalarını Pratis ile yönetiyor.

Borçelik Hammadde Dışı Satınalma Müdürü Emrah Susuzlu, o dönem yaşanan süreci ve tercih nedenlerini şöyle anlattı: “Dijital satın alma platformlarını incelediğimizde, platformların çalışma mantıklarının birbirine yakın olduğunu gördük. Bu sebeple çalışma koşullarımızı tarif ettik. Pratis, ihtiyaçlarımızı karşılamak ve olası geliştirmeleri yapabilmek için hem zengin içerik hem de motivasyon ve deneyim konusunda isteklerimizi karşıladı.”

Tüm satın alma süreçlerini tek çatı altında ve online ortamda yönetmeyi hedefleyen Borçelik, 10 yıl önce yaptığı tercihle bu alanda başarıya ulaşmış durumda. Susuzlu, Pratis’le kurdukları işbirliğinin başarı formülünü; “Yaklaşık 10 yıl önceki seçim nedenlerimiz, hiçbir değişikliğe uğramadan geçerliliğini devam ettiriyor” sözleriyle açıkladı.

Pratis’i güçlü ERP altyapısı sayesinde kolaylıkla ihale süreçlerine entegre eden Borçelik, e-ihale süreçlerinde yüzde 10’lara varan oranda kazanç sağladı. Susuzlu, tedarikçilerinde Pratis’e uyum sağlamasıyla birlikte verilen tekliflerin daha rekabetçi bir niteliğe kavuştuğunu belirtti. Girdikleri ihalelerde yüzde 3 civarında ihale pazarlığı getirisinin oluştuğunu belirten Susuzlu, ölçülebilir faydaların yanı sıra Pratis’le sağlanan işgücü tasarrufunun ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı