Pandemi döneminde şirket birleşmesi

pandemi-doneminde-sirket-birlesmesi-28042010

Pandemi döneminde şirket birleşmesi

Ekonominin açılacağı beklentisi ile haftaya güçlü başlangıç yapan dünya borsaları (%1,5-%2,0) Salı sabahı sakin bir seyir izliyor. ABD vadelileri ve Asya borsalarında dünkü yükseliş sonrasında sınırlı kar satışı görülüyor. Doların küresel olarak güçlenmesiyle 100 seviyesinin üzerine çıkan DXY endeksi risk iştahındaki güçlenmeye karşı bir uyarı olarak ben buradayım diyor.


Yüksek betalı Türkiye hisseleri küresel alım dalgasında gelişmekte olan ülkelere göre daha güçlü bir seyir izliyor. MSCI Türkiye %2,1 artışla MSCI Avrupa Gelişmekte Olan Ülkelerin (%0,3) çok üzerinde bir getiri sağladı. Küresel risk iştahındaki toparlanmanın yanı sıra Merkez Bankası’nın G20 ülkeleriyle swap anlaşması yapmak üzere görüştüğü spekülasyonu borsadaki yükselişi destekledi. Ancak söz konusu beklentiyi döviz ve CDS fiyatlamaları teyit etmiyor.


Haftaya güçlü başlayan Borsa İstanbul’da bu sabah hafif pozitif yatay bir açılış bekliyoruz. Yükseliş sonrası kritik seviyelere gelen Borsa İstanbul için destek olarak 99.000 direnç olarak 102.500 seviyeleri öne çıkıyor. Bugün Akbank, Tcell ve Bizim, Çarşamba Garanti, Perşembe günü YKB öne çıkan ilk çeyrek şirket karları.
Günün önemli haberi Şişecam’ın birleşme süreci için SPK’ya resmen başvurması ve değişim oranlarını açıklaması. Açıklanan oranlara göre gerek birleşme (%19) gerekse ayrılma hakkı (%16) için Anadolu Cam artış potansiyeliyle öne çıkıyor. Şişecam açıklaması pandemi döneminde şirket birleşmesi olabileceğini göstererek bizlere moral veriyor.


Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı