ABD - Çin ilişkileri ön planda

abd---cin-iliskileri-on-planda--13052009

ABD - Çin ilişkileri ön planda

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump’ın, hükümetin emeklilik tasarruf fonlarının Çin hisselerine yatırım yapmasını engellemeye yönelik bir adım atması, iki ülke ilişkileri konusundaki endişeleri tekrar gündeme taşıdı. Salgına yönelik tedbirlerin gevşetildiği ortamda, salgının yayılma hızındaki değişimler, ikinci dalga endişeleri ve ABD – Çin ilişkilerinin seyri piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta 
•    15:30 ABD – ÜFE /Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Tedbirlerin gevşetildiği ortamda, ABD – Çin ilişkilerine dair artan endişeler dün küresel hisse piyasalarının dalgalı bir seyir izlemesinde etkili oldu. Salgında ikinci dalga endişeleri ile ABD borsalarında kapanışa doğru satışlar derinleşti. BIST-100 Endeksi ise pozitif bir ayrışma kaydederek günü %1,86’lık yükselişle 99.616 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,99’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Son günlerde yurtdışı piyasalardan negatif ayrışması ile dikkat çeken BIST 100 dün pozitif ayrışarak günü sert bir yükselişle tamamladı. Dünkü yükselişle birlikte aşağıda kritik olarak izlediğimiz 97.200-97.500 aralığındaki destek bölgesinden uzaklaşılmış olsa da burası hala kritik olmaya devam ediyor. Yukarıda ise psikolojik 100 bin ve son yükselişteki önceki zirve olan 102.300 civarı güçlü dirençler olmaya devam ediyor. Geniş aralıkta endeksin bahsettiğimiz bu seviyeler olan 97.200 – 102.300 aralığında bir konsolide süreci içerisinde olduğumuzu düşünüyoruz. Bu kanal dışına çıkılmadığı sürece kısa vadeli düşünmek ve kanal içindeki hareketlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.    

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı