PİLOT Infoday, normalleşmede girişimciliği tartıştı

pilot-infoday-normallesmede-girisimciligi-tartisti-21072007

PİLOT Infoday, normalleşmede girişimciliği tartıştı

Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT’un ikincisini düzenlediği ‘Yeni Nesil Girişim Sohbetleri’ panelinde, Figopara, Tarvenn ve Collective Spark’ın yöneticileri ile normalleşme sürecinde yatırım fırsatları masaya yatırıldı.

 

Türk Telekom, normalleşme döneminin girişimciliğe etkilerini değerlendirmek üzere, ‘Yeni Nesil Girişim Sohbetleri’ temasıyla 21 Temmuz’da düzenlediği PİLOT Infoday’da girişimcilik ekosistemini buluşturdu. Panelde konuşan Türk Telekom İş Geliştirme ve Yeni Girişimler Direktörü Muhammed Özhan, “Dünya ekonomisine, küçük oluşumlarla başlayan çevik teknoloji girişimlerinin yön verdiğini görüyoruz. Türkiye bu anlamda çok büyük potansiyele sahip. Normalleşmenin getirdiği fırsatları önceden gören ve gerekli çözümleri doğru zamanda üreten girişimler oyuna bir adım önde başlayacak” diye konuştu.

 

PİLOT ile yerli ve millî teknoloji girişimlerini desteklediklerini belirten Özhan, “2013 yılından bu yana PİLOT’tan mezun olan 65 girişime toplamda 4 milyon TL’nin üzerinde nakit desteği sağladık. Mezun olan bu girişimlerden 24 tanesi yatırım alarak inovatif iş fikirlerini daha da büyütme fırsatı yakaladılar. PİLOT mezunu bu girişimler, 2019’da 350 kişiye istihdam sağladı ve 41 milyon TL ciro elde etti. 2020 yılında PİLOT’a katılmaya hak kazanan girişimler de titiz bir değerlendirme sonucunda belirlendi. PİLOT kapsamında programa kabul edilen her ekibe 150’şer bin TL nakit desteği sağlayacağız” dedi.

 

Özhan ayrıca, büyüme aşamasındaki girişimleri desteklemek amacıyla kurmuş oldukları sektörün ilk kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile başta sağlık, eğitim ve enerji sektörleri olmak üzere çeşitli alanlara yatırım yaptıklarını belirtti.

 

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Gültekin Bahar, Tarvenn Ventures CEO’su ve TechOne Fonu Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, Collective Spark Kurucu Ortağı Atıl Erken ve Teknoloji yazarı Timur Sırt moderatörlüğünde gerçekleşen PİLOT Infoday etkinliği www.youtube.com/TurkTelekom linki üzerinden canlı yayınlandı.


Hibya Haber Ajansı