15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Erikli’de windsurf etkinliği yapıldı

15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-nedeniyle-eriklide-windsurf-etkinligi-yapildi-14072005

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Erikli’de windsurf etkinliği yapıldı

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü işbirliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeniyle 14 Temmuz 2020 Salı günü Erikli’de windursf gösterisi sergilendi.

Saat 14.00’te başlayan ve Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü önündeki alanda gerçekleştirilen gösteriye Keşan Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Altay, Mahmut Yıldırır, Keşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Keşan İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Ertan Çetinkaya, Erikli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kademeli Başçavuş Burak Topsakal, Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Andaç Gedik katıldı.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Bahar Buruk’un sunuculuğundaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 Ardından Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Başkanı Erdoğan Demir konuşarak şunları söyledi. “Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilcisi olarak sizlere öncelikle Türkiye Yelken Federasyonu Başkanımızı Özlem Akdurak’ın selam ve saygılarını sunuyorum. Kurucu üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü’nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Günü nedeniyle bugün düzenlediği windsurf gösterisinde bugün sizlerleyiz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.  Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporlarım Kulübü Edirne ilimizin tek yelken kulübüdür. Yelken Federasyonun İl Temsilciliği olarak hedefimiz kulüp sayısını ve sporcu sayısını arttırmaktır. Saros Körfezi Erikli Sahili’nde yapılan Windsurf Türkiye Şampiyonaları ile Erikli sahilinde güzellikler yaşatan Keşan Belediyesi ile bu etkinliklerde önemli görevler üstlenen Keşan belediyesi yelken ve Su Sporları Kulübü’nün eski yönetim kurulları ile şimdiki yönetim kurullarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere iyi seyirler diliyorum”

 Demir’den sonra söz alan Gedik de “Sevgili ve değerli konuklarımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında  Keşan  Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü olarak windsurf etkinliği düzenliyoruz. Tüm konuklarımız hepiniz hoş geldiniz. 2011 yılında kurulan kulübümüz Erikli bölgesinde su sporları branşında windsurf eğitimi vermekteyiz. Eğitimlerimiz, başlangıç, orta ve ileri seviye eğitimleri şeklindedir. Ayrıca kulübümüz Türkiye Yelken Federasyonu’nun TUYEP Eğitim noktasıdır. Her dönem 150 kişiye windsurf eğitimi vermekteyiz. Şimdi sizleri kulübümüzde eğitim gören sporcularımızın gösterileri ile baş başa bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

 Daha sonra ilk olarak büyüklerde 6 windsurfçu ve küçüklerde 13 windsurfçu olmak üzere 19 sporcu denize açılarak belirlenen parkurda gösterilerini sundular.

Gösterinin sona ermesinden sonra Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Keşan İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Teğmen Ertan Çetinkaya, Erikli Jandarma Karakol Komutanı J.Kdm. Başçavuş Burak Topsakal tarafından sporculara ödülleri verildi.

 Altay, gösterilere katılan tüm sporculara teşekkür ederek spor başarılar diledi.


Hibya Haber Ajansı