Touring car şampiyonu Turkington, yeni Goodyear Eagle F1 SuperSport'u pistte test etti

touring-car-sampiyonu-turkington-yeni-goodyear-eagle-f1-supersportu-pistte-test-etti-29072010

Touring car şampiyonu Turkington, yeni Goodyear Eagle F1 SuperSport'u pistte test etti

Ağustos’ta Donington'da başlayacak Kwik Fit British Touring Car Championship (BTCC) öncesinde, şampiyonayı dört kez kazanan Coling Turkington, BTCC lastik tedarikçisi Goodyear ultra-ultra yüksek performanslı yol lastikleri hakkında değerli geri bildirimlerini paylaştı.

 

Yarışlarda kullandığı Goodyear slick yarış lastikli BMW 330i MSport BTCC aracından Goodyear'ın en yeni Eagle F1 SuperSport lastiklerine sahip BMW M2 Competition test aracına geçen Colin, yarış lastikleri ile yol lastiklerini karşılaştırdı ve bazı ilgi çekici yorumlarda bulundu.

 

M2'nin üzerindeki Eagle F1 SuperSport lastiklerin performansından etkilenen Colin, şunları söyledi: "Lastiğin verdiği direkt histen çok etkilendim. Aracın burnu doğrudan virajın dışına bakıyor. Pistte istediğim tam olarak bu. Donington lastikler açısından zorlu bir pist, pistin, Old Hairpin ve Macleans gibi sert fren yaparak dönülen birkaç virajı var. Yine de lastiklerin sağladığı tepki ve denge, virajlara hızlı girmem için bana güven veriyor. Lastiklerin sertleştirilmiş yanakları, bu hızlı dönüşlerde ihtiyaç duyduğum hissi ve tepkiyi sağlıyor."

 

İngiltere'nin önde gelen motor sporları şampiyonalarından biri olan BTCC'de yarışmaya başladığı 2002 yılından bu yana 51 yarış kazanan Colin, bu yarışlardan 37'sini BMW takımında kazandı. Goodyear'ın Eagle F1 SuperSport yol lastiklerini piyasaya sürmesinden ve FIA World Endurance Championship (WEC) ile Avrupa ve Dünya genelinde motor sporlarına başarılı geri dönüşünden güç alarak BTCC'ye katılmaya karar vermesinin ardından bu yıl, Colin'in Goodyear lastikleriyle geçirdiği ilk sezonu olacak.


Hibya Haber Ajansı