Şehir içi ulaşımda yeni trend e-scooterlar

sehir-ici-ulasimda-yeni-trend-e-scooterlar-03082012

Şehir içi ulaşımda yeni trend e-scooterlar

Ulaşımda yeni trend MediaMarkt Mağazalarında

Elektrikli scooterların kullanımı her geçen gün daha fazla gündemde yer edinirken kiralanan modellerin yanı sıra tüketiciler kendilerine de elektrikli scooter satın alarak keyifli ve pratik bir yolculuk yapabiliyorlar. Bu cihazlar; fiyat, mesafe, hız veya taşıma kapasitesi olarak birbirinden ayrılırken Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip elektronik perakendecisi MediaMarkt, ürün portföyünde yer alan elektrikli scooterlar ile tüketicilere çok farklı seçenekler sunuyor. Buna ek olarak hangi model tercih edilirse edilsin MediaMarkt, “başta kask” olmak üzere her türlü güvenlik önlemlerinin alınmasını öneriyor.

 

COVID-19 pandemisiyle birlikte sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılar her geçen gün tekrarlanırken ulaşımda toplu taşıma araçları yerine kendi taşıtlarını kullanmaya başlayan vatandaşların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Bu aynı zamanda özellikle büyük şehirlerde çeşitli çevre ve trafik sorunlarına yol açarken bazı vatandaşlar da büyük avantajlar getiren ve şehir içi kullanımda önemli kolaylıklar sağlayan elektrikli scooter ve elektrikli bisikletlere yönelmeye başladı.

 

Popülerliği her geçen gün artıyor

Her geçen gün sokaklarda daha fazla denk gelmeye başladığımız elektrikli scooterlar; taşınabilir özellikleri, şehir içi kullanım için yeterli mesafe sağlayan pilleri ve ideal hız limitlileriyle kullanıcılarına çok önemli avantajlar sağlıyor. Bugün Avrupa’nın açık ara bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt’ın da ürün portföyünde yer alan e-scooterlara baktığımızda menzili 45 kilometreye varan seçenekler bulunurken elektrikli bisikletlerde ise bu 70 kilometreye dahi çıkabiliyor. Birçok model katlanabilir yapısı sayesinde toplu taşıma araçlarında güvenle taşınabilirken taksi veya özel araçların bagajlarına dahi girebiliyor. Bu özellikler elektrikli scooterları şehir içi ulaşımda ön plana çıkartmakla kalmıyor, birçok vatandaşın da yeni ulaşım tercihi haline getiriyor.

 

Farklı bütçelere uygun alternatif ürünler

MediaMarkt Türkiye’nin alışveriş sitesi mediamarkt.com.tr’de yer alan ürünlere baktığımızda Giddy Kickscooter MD-FS85, Bood Kickscooter FW-H85B, Xiaomi Mijia M365 ve Xiaomi Elektronik Scooter Pro gibi oldukça kullanışlı ve farklı fiyatlardan seçenekler bulunurken tercihi elektrikli kaykaydan yana olan teknolojiseverler için de Bood FW-S65A Self Balance ve Gomaster SBS-653 6.5 Carbon Scooter gibi alternatifler bulunuyor. MediaMarkt Türkiye’nin ürün yelpazesinde bulunan elektrikli scooterların fiyatları 1.699 TL’den başlayarak 4.699 TL’ye kadar gidiyor.

 

Hemen hemen her insana hitap eden seçenekler bulunuyor

Elektrikli scooterların ağırlıkları 12,5 kilodan başlarken maksimum hız limitleri modellere göre farklılık göstermekle birlikte genellikle saatte 25 kilometre ile sabitleniyor. Birçok modelde hız, kalan batarya ömrü gibi bilgilerin yer aldığı dijital panel bulunurken bazı modellerde ise bu ekran kalan batarya ömrü ile sınırlı tutuluyor. MediaMarkt’ın ürün gamında yer alan e-scooterların taşıma kapasitesi 100 ve 120 kilo arasında değişkenlik gösterirken cihazlar, fren sistemleri ile de birbirlerinden ayrılıyor. Örneğin Giddy ve Bood marka scooterlarda Ön Elektrikli, Arka Disk Fren bulunurken Xiaomi’nin modellerinde ise Disk Fren ve E-ABS Rejeneratif fren sistemleri bulunuyor. Rejeneratif frenleme sistemleri aracı yavaşlatırken oluşan kinetik enerjiyi depolayabiliyor, böylece elde edilen enerji daha sonra kullanılabiliyor. Bu da araçlara daha uzun bir menzil sağlayabiliyor.

Çevreye verdiğini önemi sporla birleştirmek isteyenler ise tercihlerini elektrikli bisikletlerden yana kullanabiliyor. Mediamarkt.com.tr’de yer alan elektrikli bisikletlerin fiyatları 6.989 TL ile 8.797 TL aralığında bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı