Sephora ve Kagider kozmetik sektöründe kadın girişimcileri güçlendirmek için el ele verdi

sephora-ve-kagider-kozmetik-sektorunde-kadin-girisimcileri-guclendirmek-icin-el-ele-verdi-05032005

Sephora ve Kagider kozmetik sektöründe kadın girişimcileri güçlendirmek için el ele verdi

Dünyaca ünlü kozmetik markası Sephora, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile kadınlara ilham ve cesaret vermek için harekete geçiyor.

‘’Kadın Girişimcilerin Gücü - Kozmetik ve Güzellik Sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı’’ ile güçlerini birleştiren Sephora ve KAGİDER, kadın girişimcileri destekleyecek.

“Güzelliğin Sınır Tanımayan Gücü” sloganıyla alışılmış güzellik kalıplarına meydan okuyarak kadınların içlerindeki gücü ortaya çıkarmaya odaklanan Sephora Türkiye, kadınların girişimcilikte ve sosyal hayatta güçlenmesi, hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle yola çıkan KAGİDER ile el ele vererek kozmetik ve güzellik sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı’nı başlattı.

Sephora, geçtiğimiz yıllarda, markanın kurumsal kimliği ve sosyal sorumluluk değerleriyle uyumlu olarak başlayan global ölçekli programı ‘Sephora Stands’ çatısı altında, girişim ve öz güven odağında pek çok kadının hayatına dokunarak onları destekleyen sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi. Yine bu kapsamda Sephora Türkiye, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile Kozmetik ve Güzellik Sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı’nı başlatarak, kadın girişimcilerin iş hayatında aktif rol almasına destek olmayı hedefliyor. Bu programın hayata geçmesinin en büyük nedenlerinden biri ise hayatlarında cesur adımlar atmak isteyen kadınların yanında olup onlara ilham verebilmek ve destek olmak.

Gerçekleştirilen geliştirme ve hızlandırma programının 2 günlük kampındaKAGİDER’in üyeleri, eğitmenleri, ekibi ve aynı zamanda Sephora Türkiye ekibi kadın girişimcilerle birlikte olacak, kamp süresi boyunca iş planı oluşturma, dünya ve Türkiye’de kozmetik trendleri, pazarlama-satış ve insan kaynakları yönetimi gibi çeşitli konularda bilgilerini, deneyimlerini paylaşacaklar.

Projeyi anlatmak amacıyla, Burcu Esmersoy’un moderatörlüğünde ; KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve Sephora Türkiye Pazarlama Direktörü Ayça Kaya ev sahipliğinde ve Gülsha markasının kurucusu Gülşah Gürkan’ın katılımıyla basın vesektörün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi.

Sephora Türkiye Pazarlama Direktörü Ayça Kaya proje ile ilgili olarak “Tüm dünyada kadınları odağına almış bir marka olarak kadın girişimcilere her alanda destek veren KAGİDER ile bu projeyi “Kadınlar Günü”nü konuştuğumuz çok anlamlı bir dönemde gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Türk kadınları Sephora’yı benimsedi ve çok sevdi. Türkiye’de geride bıraktığımız 13 yılın ardından bugün 43 mağazamız ve online platformumuz sephora.com.tr ile müşterilerimizle bir araya gelen bir “aşk markası” olduk. KAGİDER ile başlattığımız geliştirme ve hızlandırma programı kapsamında da önceliğimiz; girişimci kadınların yolculuklarına ışık tutarak ticari faaliyetlerinde yönlerini belirlemeleri için uzmanlık ve motivasyon konularında onlara destek olmak. Bu program ile kadınlara hem kendi bilgi ve deneyimlerimizi aktarabilmek, hem onları kendi kitlelerimiz ile buluşturabilmek hem de umuyoruz ki hem global hem de lokal prensiplerimiz içerisinde her şey yolunda gittiği takdirde onlara sephora.com.tr online platformumuzda satış hakkı sunabilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi: “KAGİDER olarak, kadının potansiyelinin değerlendirilmesi, ekonomik ve toplumsal alanda eşit şekilde varlık göstermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dünyanın yükselen trendi girişimcilik. Gerek dünyada gerekse ülkemizde girişimciliğin yarattığı fırsatlar ve pazarlar ekonomilerin değişimi ve gelişiminde büyük rol oynuyor. Kadın girişimcilerin ise bu roldeki payının ve yaratacağı etkinin güçlü bir yer tuttuğunu her fırsatta görüyoruz.Sephora ile kozmetik ve güzellik endüstrisinde kadın girişimcilere fırsat sunmak, işlerini büyütmeleri için destek olmak ve yeni pazarların kapılarını aralamak amacıyla yola çıktık. Hayata geçirdiğimiz bu proje için çok heyecanlıyız.İş birlikleri, düş birlikleri için bir kez daha kendilerine teşekkür ederiz.Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümeden bahsedebilmek için kadınların iş dünyasına aktif katılımı gerekmektedir. Hep birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği için daha çok çalışıp kadınların iş hayatına katılımı önündeki engelleri kaldırmalı ve kadınları cesaretlendirmeliyiz.” dedi.

Program Hakkında

KAGİDER ve Sephora iş birliği ile Mayıs 2020’de ''Kozmetik ve Güzellik Sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı” düzenlenecektir. Kozmetik, güzellik ve bunlarla ilişkili diğer (cilt bakımı, makyaj ve saç aksesuarları, kişisel bakım amaçlı banyo ürünleri, vb.) sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin işlerini geliştirmeleri ve hızlandırmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan programa başvurular 5 Mart – 31 Mart 2020 arasında alınacaktır. Başvuru değerlendirmeleri sonrası 25 kadın girişimci seçilerek programa dahil edilecektir. 25 katılımcı arasından Sephora ve KAGİDER’in oluşturacağı jüri tarafından seçilecek 5 kişiye, Sephora’nın global ve yerel tedarikçi ilkelerini yerine getirmesi şartı ile tanıtım ve promosyon desteği ile üzerine tanıtım ve promosyon desteği ile sephora.com.tr’de satış imkanı sunulabilecektir.

Detaylı Bilgi İçin

Başvuru Tarihi : 5 Mart 2020

Son Başvuru Tarihi : 31 Mart 2020

“Kadın Girişimcileri Geliştirme ve Hızlandırma Programı”na internet üzerinden başvurmak ya da program hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen kadın girişimcilerimiz http://bit.ly/2woQOPMadresini ziyaret edebilirler.

Sephora Hakkında:

Dünyanın en çok sevilen ve tercih edilen güzellik markası Sephora, tutkulu müşterilerine, öncü ve yenilikçi markaları ile benzersiz bir alışveriş deneyimi sunuyor ve müşterilerinin kendilerini ifade etmelerini sağlıyor. Fransa’da 1969’da Dominique Mandonnaud tarafından kurulan Sephora, özgün konsepti ile tüm müşterilerine özenle seçtiği klasik ve dünya trendlerinden oluşan marka ortakları ve Sephora Collection ile geniş bir seçki sunuyor. Sephora, yaklaşık 50 yıl önce ilk kurulduğu günden bu yana sektöründe lider ve prestijli bir küresel perakende mağaza zinciri olarak emin adımlarla ilerliyor. Güzellik ve cilt bakımı ile ilgili her şeyi keşfetmeleri amacıyla müşterilerine ilham verirken, dünyanın en çok sevilen güzellik toplululuklarından biri olarak büyümeye devam ediyor. Deneyimsel bir şekilde müşterileriyle bağ kuran Sephora, tutkunlarını, binlerce ürünü test etmeleri, dijital yeniliklerle her daim güncellenen güzellik mağazaları ve online deneyimi, kişiye özel sunulan hizmetlerin keyfini çıkarmaları, ücretsiz sadakat programlarının avantajlarından yararlanmaları ve eğitimli uzman güzellik danışmanlarıyla etkileşime geçmeleri için Sephora mağazaları ve sephora.com.tr’ye davet ediyor.Sephora ürünleri ve hizmetleri, müşterilerine güven aşılayarak güzellik sektörünün en deneyimli ve yaratıcı profesyonelekipleriyle güzellik potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmaya ve büyümeye her geçen gün devam ediyor. Dünyanın en büyük lüks ürünler grubu Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) bünyesinde yer alan Sephora kusursuzluk anlayışı, inovasyonları ve girişimci ruhuyla 35 ülkede güzellikte çığır açan bir perakende ve internet alışverişi zincirine dönüştü ve herkesi güzelliğin sınır tanımayan gücünü keşfetmeye davet ediyor.

KAGİDER Hakkında :

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Eylül 2002’de 37 kadın girişimci tarafından kuruldu ve 18 yıldır kadın girişimciliğinin yaygınlaşması, kadının ekonomide, sosyal hayatta ve politikada güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugün 62 milyar dolar ciro ve 250 bin kişiye istihdam yaratan 46 farklı sektörden 340 üyeyi çatısı altında toplayan, kadınları bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çok farklı platformlarda temsil eden bir sivil toplum kuruluşudur. KAGİDER’in temel hedefi kadının girişimcilik yoluyla güçlenmesi ve kadın istihdamının artmasını sağlamaktır. Bu bağlamda, kadın girişimcilerin gelişimi için eğitim, rehberlik ve mentorluk desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yapmaktadır.


Hibya Haber Ajansı