StoneAge World ile tarih öncesi çağlarda heyecan devam ediyor

stoneage-world-ile-tarih-oncesi-caglarda-heyecan-devam-ediyor-29062002

StoneAge World ile tarih öncesi çağlarda heyecan devam ediyor

18 Haziran’da 172 ülkede aynı anda yayınlanan maskot oyunu StoneAge World, oyuncuların Tectonika ülkesinde kudretli birer savaşçı olup topladıkları, evcilleştirdikleri ve eğittikleri maskotlarının yardımıyla diğer savaşçılarla birlik olup evlerini korumalarını amaçlıyor. Oyunda aralarında Tüylü Mamutlar ve Dinozorların da bulunduğu 250’nin üstünde maskot bulunurken Netmarble N2 Stüdyosunun Geliştirici Ekibi Lideri Woonki Min oyunla ilgili merak edilenleri aktardı:

StoneAge World’de üst düzey grafikler kullanılıyor

Oyunda mobil platformlarda yüksek kaliteli 3B grafiklerin kullanılmasını mümkün kılan Unity Motoru kullanılıyor. StoneAge’in orijinal karakter ve maskotlarını en yeni grafik teknolojisi ile geliştirmek ve temel oyun mekaniğini mobil platforma aktarmak üstüne yoğunlaştık.

4 bölgesel sunucudan hizmet veriyor

StoneAge World’de Kore, Tayvan & Hong Kong, Asya ve Kuzey Amerika & Avrupa olmak üzere 4 bölgesel sunucu bulunuyor. Her bölgenin kendi sunucusu var ve bölgelere özel içeriklerin yanı sıra sunucular arası içerikler de hazırlanıyor.

Her oyuncu Tectonika topraklarını korumak için savaşıyor

StoneAge World, dünya çapında beğeni kazanmış olan StoneAge çevrimiçi RPG’nin mobil platformda sıra tabanlı olarak yeniden yaratılmasıdır. Oyuncular, evcilleştirilebilecek Maskotların yardımıyla Tectonika topraklarını koruyan kudretli savaşçıları yani “Antrenörleri” canlandıracak. Oyuncuların Tectonika’yı gezip Makine Medeniyeti’nin saldırılarına karşı korumaları gerekecek.

250’nin üzerinde maskot eğitilmeyi bekliyor

StoneAge World, özellikle Maskot toplama ve eğitme konusuna eğildiğini toplanabilecek 250’nin üzerinde maskotla oldukça belli ediyor zaten. Bunların arasında bolca dinozor ve başka tarih öncesi hayvan türleri bulunmakta. Ayrıca oyuncuların ekiplerini dikkatle seçmesini gerektirecek, Maskotları sürekli değiştirip sürekli farklı stratejiler kurulmasını gerektirecek 5’e 5 maskotlar artası savaşlar da cabası.

StoneAge World, oyuncuların Taş Devri teması içinde etkileşim kurabileceği çeşitli sosyal içerikler de sunuyor. Bunların arasında oyuncular arası savaş sistemi, ‘mangal partisi’ sistemimiz ve daha pek çok çeşitli kabile elementleri bulunuyor.

Oyuncular arası etkileşim üst seviyede

StoneAge World stratejik sıra tabanlı savaşlarla MMO elementlerini aynı anda, eşsiz bir grafik tarzla sunuyor. Grafik stili, gerçek bir fotoğrafı andıran tarzlara odaklanan tipik günlük MMORPG’lerden ayrılıyor. Ayrıca oyuncular maskotlar (dinozorlar) üretip yakalayıp toplayarak büyütebilecekler. Dahası oyuncular arasındaki etkileşim elementlerine dayanan kişiselleştirilmiş içerik de bulunmakta.

  • Saklambaç: Stone Age dünyasının tadını çıkarırken yapabileceğiniz eğlenceli etkinliklerden biri. “Saklambaç” oyuncuların çeşitli nesne ya da NPC’lere dönüşüp alanda saklanabileceği eşsiz ve keyifli bir sosyal oyun modu.
  • Pentas Dansı: Arkadaşınızı alıp Pentas’ı bir dansla takip edebilir ve bu sırada TP kazanabilirsiniz.
  • Placobi’yi yenme: Oyuncular her kabileden (lonca) üyeler alıp Placobi Saldırısı’nı durdurmaya çalışabilirler. İstilacı Kingcobi’nin YP’sini ona taşlar atarak, enerjisini de mangal atarak indirmeliler.
  • Evlilik: Oyuncular, Stone Age’de kendilerine bir eş de bulabilirler. Hediyeler verebilir, beğenilirliğinizi artırabilir ve evlilik teklif edebilirsiniz. Sonra da Marinus Köyü’nde evlenirsiniz.

Tectonika’da rekabet görevler sonrasında da devam ediyor

Ana hikaye tamamlandıktan sonra Tectonika’da yapılacaklar kesinlikle sona ermiyor. Oyuncular yağma savaşında nadir bir totem kazanmak için Placobi Saldırısı’na karşı savunma yapabilir. Ya da maskot yeteneklerini geliştirmek için gereken malzemeleri içeren definelerin peşinde Margu’nun Labirenti’ne girebilir. Daha pasifist oyuncularımız ise “Yumurta nakliyatı”na katılıp Manmo Otobüsü ile ilave teslimatlar yapabilir. Ana görevlerle gelişen Antrenörler ve maskotlar yeteneklerini düellolar aracılığıyla diğer oyunculara karşı gerçek zamanlı dövüşlerde sınayabilecekler. Ayrıca eğer köyü yağmalamaya kalkan dev bir maskot olursa oyuncular onu yenebilmek için güçlerini birleştirip birlikte savaşmak zorunda. Gördüğünüz üzere hem rekabet hem de işbirliği içeren çeşitli içeriklerimiz mevcut.

Yeni güncellemeler gelecek

Oyunu, StoneAge World hikayesine uygun görevler ve zindanlar ile geliştirip kabileler arası rekabete yönelik içerikler ekleyeceğiz. Ayrıca yeni maskotlar da gelecek. Güncellemeleri planladık ve oyuncularımıza hazır olduklarında duyuracağız. Bunların dışında topluluğumuzun StoneAge World deneyimini olabildiğince keyifli hale getirebilmek için her tür hata ve düzeltmeleri yakından gözlemleyeceğiz.

Para ödeyen kazanır gibi bir durum kesinlikle yok

Yalnızca özel para birimi satın alanların değil tüm oyuncularımızın macera ve eğlencesini maksimuma çıkarmaya odaklandık. Oyunda rekabet edebilmek için önemli olan en iyi yetenekleri ve maskotları stratejik bir şekilde seçmek olduğu için bu oyunun oynaması ücretli ya da para ödeyen kazanır türde bir oyun olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dünya genelinde aynı anda yayında

StoneAge World’ün dünya çapında yayınlanması bize heyecan veriyor çünkü Kore ve Asya başta olmak üzere dünya çapında beğenilmiş StoneAge IP’sine bir giriş kapısı görevi görüyor. Oyun, neşeli bir mobil RPG arayanlar, dinozorlara ve tarih öncesi çaplara ilgi duyanlar ve her bir canavarı ayrı ayrı yakalayıp, evcilleştirip büyütme isteyenlere harika zamanlar vaat ediyor.