Yemek kartlarına ortalama 417 tl yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor

yemek-kartlarina-ortalama-417-tl-yukleniyor-kart-bakiyesi-ayin-sonunu-getiremiyor-08072005

Yemek kartlarına ortalama 417 tl yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor

Pazarlama Türkiye için Aksoy Araştırma'nın gerçekleştirdiği “Yemek Kartları Araştırması” na göre kartlara ortalama 417,8 TL yükleniyor. Kart sahibi çalışanların yüzde 53,2'si bu bakiyeyi market alışverişlerinde kullanıyor. Çalışanlar kartlarını daha çok incelediklerini istediklerini söylüyor. Peki, çalışanların en çok kullandıkları ve memnun etti yemek kartı şirketleri hangileri? Yemek kartı şirketleri hangi noktalarda aranıyor mutlu ediyor, hangilerinde beklentiyi karşılayamıyor?

 

En çok tercih edilenler sıralandı

23,6 ile Ederned'in Ticket Restaurant kartı. Ticket Restaurant'ı değerlendirmeleri Multinet (yüzde 21,2), Sodexo (yüzde 20,9) Yemekmatik Kart, (yüzde 19,2), MetropolCard (yüzde 1,7) ve Paye Kart (yüzde 1,7) takip ediyor. Multinet geliyor. Biletler Restoran kullanımken hemen şimdi yüzde 77 Multimedya geliyor.

 

En iyi yemek kartı şirketleri

Bilet Restoranı, tüm katılımcıların tercihleri göz önünde bulundurmanızı içerir Sodexo'ya kaptırıyor. Gösterenlerin yüzde 25,1'inin en iyi yemek kartı olduğunu belirttiği Sodexo'yu yüzde 22,4 ile Multinet ve yüzde 20,6 oranla Ticket Restaurant takip ediyor. Hangi yemek kartının en iyisi olduğu düşünülüyor 17,2.

 

Yemek kartı bakiyesi ayın üçüncü haftası bitiyor

Kartlara aylık olarak farklı meblağlar yükleniyor. Araştırmaya katılanların yüzdesi 25,1'i 200 ila 399 TL arasında, yüzde 21.9'u 400 ila 499 TL arasında ve yüzde 17,2'si 500 ila 599 TL arasında bir bakiyeye sahip olduklarını söylüyor. Bu bağlamda ortalama aylık 417,8 TL. Bu miktarla tüm ay geçinenlerin oranı yüzde 32,1. 10,7 ve birinci haftada bakiyelerini tüketenlerin oranı yüzde 10,7.

 

Yemek kartı mı, market kartı mı?

Seçmeklerin yarısından birinde (yüzde 53,2) kartlarını yemek alışverişi yerine market alışverişlerinde kullandığınız belirtiyor ve bu oranın yarısından birinde kadınlar. Kullanılıyor yaşıyor yemek kartlarının pazarı harcamalarında kullanımı da artıyor. 55 yaş üstünde olan katılımcıların yüzdesi 64,3'ü yemek kartlarını market alışverişlerinde kullandıklarını söylüyor. Araştırmaya göre en genç grup 15-19 yaş katılımcıları da yüzde 40 olduğu market alışverişi yapıyor.

 

 

“Kullanım alanı genişletilmeli”

Yemek kartı kullanımından memnuniyet yüzde 79,3. Bir oranla market alışverişi imkanının sunulması. Sonra lütfen; kullanımda, burada bir yerde, nakit taşımada kullanılan kaldırmaya ve yemek yemeğinde ayarlanmanın kolaylaşması takip ediyor. Yüzde 45,8 memnuniyetsizlik nedeni olarak yemek kartlarının her yerde geçmemesi olduğuna neden. Memnuniyetsizlik sıralamasında anlaşmalı yerlerin pahalı olması (yüzde 18,1) ve ürün kısıtlaması (yüzde 10,8) birbirini takip ediyor.

 

Aplikasyonu ve temassız yemek kağıtları rekabette biri geçiyor

 

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 59'u yemek kartı aplikasyonlarının varlığını önemli buluyor. Aplikasyondan daha da önemli görüntülemeler başka bir özellik için yemek kartlarının temassız olması. Temassız ödeme yapabilmenin önemli bir özellik olduğunu düşünen katılımcıların oranı yüzde 70,9.

 

Araştırmanın metodolojisi

Aksoy Araştırma'nın mobil paneli Eşzamanlı üzerinden TÜİK'in ücretli, maaşlı veya yevmiyeli istatistiklerine göre cinsiyet, yaş ve NUTS1 bölge kotası dahilinde yapılan araştırma, 400 kişilik ile 95 Bir yemek kartını diğerinin önüne hangi özelliklerin geçirdiğini de ortaya koyan araştırma, hali hazırda kullanılan yemeklerden önce ürününüzün memnuniyeti de gözler önüne seriyor.


Hibya Haber Ajansı