Yeni normalleşmede tatilin yıldızı Kuzey Kıbrıs olacak

yeni-normallesmede-tatilin-yildizi-kuzey-kibris-olacak-11052001

Yeni normalleşmede tatilin yıldızı Kuzey Kıbrıs olacak

Net Holding A.Ş, Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü Hande Tibuk, yeni normalleşmede tatilin yıldızının Kuzey Kıbrıs olacağını bildirdi.

Tibuk, aynı zamanda Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği basın açıklamasında, başarıyla yönetilen pandemi sürecinin dikkatlerin bir kez daha Kuzey Kıbrıs'a yönelmesine neden olduğunu belirtti.

Türkiye'den ve Avrupa'nın neredeyse tamamından rezervasyon telefonlar almaya başladıklarını aktaran Tibuk, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği tarafından KKTC Covid-19 pandemi sonrası açılış yönetmelik taslağı hazırlandığını, 227 maddelik bu yönetmeliğin açılıştan önce ve sonra yapılacaklar olmak üzere çok detaylı bir çalışma olduğunu vurguladı.

Tibuk, koronavirüsle mücadele kapsamında elde edilen başarılar ınve yaz sıcaklarının bastırmasıyla tatil planlarının da gündeme gelmeye başladığına işaret ederek, şunları paylaştı:

''Dünyayı kasıp kavuran salgın ve alınan sıkı tedbirler kapsamında evlerinde yoğun bir izolasyona maruz kalanlar, şimdilerde güvenli tatil imkanlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda salgının ilk başladığı andan itibaren alınan hızlı ve yerinde tedbirlerle dünya çapında dikkat çeken bir süreç yöneten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yeni normalleşme sürecinde de konuşulmaya devam edecek. Kuzey Kıbrıs'taki ilk koronavirüs vakası 10 Mart'ta onaylandığında, KKTC hükümeti hızla harekete geçti. 11 Mart'ta, tüm havaalanları ve sınırlarını, 16  Mart'ta okulları kapattı. Karantina tedbirleri, kısmi sokağa çıkma yasağı ve yoğun test süreci sonunda toplamda sadece 108 vaka ve dört adet ölüm ile dünya çapında başarılı bir mücadeleye imza attı. Kuzey Kıbrıs yönetimi, şimdi normal yaşama kademeli bir geçişin başlaması için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.''

- Avrupa'nın en güvenli ülkesi
  
Hande Tibuk, Akdeniz'in en güzel tatil merkezlerinden biri olan Kuzey Kıbrıs'ın şimdi Avrupa'nın en güvenli ülkesi olduğunu ifade etti.

Tibuk, ''Yıl içinde 335 gün ortalamasıyla yüzünü gösteren güneşi ve dünya standartlarının üzerinde hizmet veren otelleriyle yeni normalleşmede tatilin yıldızı Kuzey Kıbrıs olacak'' görüşünü aktardı.

Türkiye'de ve Avrupa'da güvenli ve virüssüz bir tatil arayanlar için Kuzey Kıbrıs'ın şu anda bir numaralı destinasyon olduğuna işaret eden Tibuk, şunları kaydetti:

''Net Holding iştiraki Merit International olarak bu sürece hızlıca hazırlanıyoruz. Altı otel ve mevcut üç bin yatak kapasitesiyle Kuzey Kıbrıs'ın en büyük turizm yatırım grubuyuz. Uzun süredir evlerine hapsolan ve olumsuz haberlerle büyük bir baskı altında olan insanlar şimdiden tatil planlarını yapmaya başladılar. Doğal güzelliklerinin yanında başarıyla yönetilen pandemi süreci dikkatlerin bir kez daha Kuzey Kıbrıs'a yönelmesine neden oldu. Türkiye'den ve Avrupa'nın neredeyse tamamından rezervasyon telefonları almaya başladık. Arkadaşlarımız bu talepleri dikkatle kaydediyor. Yeni normalleşme talimatlarıyla beraber misafirlerimize dönüş yapacağız. Dünya Sağlık Örgütü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti tarafından alınması gereken önlemler, uygulanması zorunlu yeni standartlar ve tavsiyeleri dikkatle takip ediyoruz. Kıbrıs Türk Otelciler Birliği tarafından KKTC Covid-19 pandemik sonrası açılış yönetmelik taslağı hazırlandı. Taslak, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Ünal Üstel'e teslim edildi. 227 maddelik bu yönetmelik açılıştan önce ve sonra yapılacaklar olmak üzere çok detaylı bir çalışma. KKTC konaklama sektörünün hijyen ve toplum sağlığı denetimleri anlamında hem misafirlerimizin hem de çalışma arkadaşlarımızın sağlığı için bugüne kadar belirlenmiş ve bugünden sonra da belirlenecek tüm resmi uygulamalar, kurallar ve yerel yönetimler tarafından alınacak tüm kararlar, bu yönetmeliğin kapsamı dahilinde değerlendiriliyor. Ada'ya uçuşların da başlamasıyla birlikte güzel ülkemizin yeni normalleşmenin yıldızı ve dünya çapında tercih edilecek bir destinasyon olacağına inancımız tamdır.''
 


Hibya Haber Ajansı