Bornova Belediyesi’ne yeni hizmet binası

bornova-belediyesine-yeni-hizmet-binasi-27062010

Bornova Belediyesi’ne yeni hizmet binası

Başkan İduğ: “Birimlerimizi merkeze topluyoruz”

Bornova belediyesi, çeşitli yerlerde dağınık olan hizmet binalarını merkeze topluyor. Büyükpark ana hizmet binasının hemen yanında Türk Telekom Binası’ndan kiralanan toplam kullanım alanı 1.034 metrekare olan bodrum, zemin ve birinci katlardaki inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

 

Bornova Şehir Stadı’nın olduğu alanda yapımını düşünülen yeni hizmet binası projesinden vazgeçerek yaklaşık 250 milyon lirayı bütçesinde tutan Bornova Belediyesi, dağınık olan birimleri daha az maliyetle bir araya toplamak amacıyla aldığı binaları kullanıma hazır hale getiriyor. 

 

Sinerjiyi arttıracak

 

Hem çalışanların, hem de vatandaşların işlerini ve işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilmek adına dağınık olan birimleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Merkez’de bulunan binamızdaki müdürlükleri yeni hizmet binamıza taşıyacağız. O binayı da güçlendirme çalışmaları ile daha güvenli hale getirip bitişiğinde satın aldığımız yedi katlı eski dershane binası ile birlikte tamamen öğrencilerimize eğitim desteği verdiğimiz BELGEM’e tahsis edeceğiz. Bu binalara İş bankası’ndan almış olduğumuz yer de eklendiğinde bütün birimlerimiz bir araya gelmiş olacak. Hem işlem hızı hem de sinerji artacak” dedi.

                                                                     

Tapu sayısı 43’e çıktı

 

Bornova’yı büyütme kararlılığında olduklarını söyleyen Başkan İduğ, “Göreve geldiğimizden bu yana 105 hizmet aracımızın dışında çok sayıda bina, bağımsız bölüm ve arsayı da satın aldık. Son olarak da merkezde, Ergene Mahallesi’nde 550 metrekare bahçe içindeki sit tescilli 14 odalı, iki katlı tarihi Rum evi ile bitişiğinde 84 metrekare üzerinde bulunan iki katlı Türk evi satın alarak yeni tapu sayımızı 43’e çıkarttık. Aldığımız her yeni mülk ile söz verdiğimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Merkezdeki bulunan dershane binasıyla BELGEM’de öğrenci kapasitesini iki katına çıkartıyoruz. Doğanlar’a gündüz bakımevi kuruyor, Çamdibi’nde iki katlı binada 24 saat açık dijital kütüphane yapıyor, Yaşar Üniversitesi’nin arka tarafında tarihi taş binada Girit Anı Evi oluşturuyor, Naldöken’e pazaryeri ve düğün salonu inşa ediyoruz. Bornova satın alarak, proje üreterek ve finansman kaynaklarını akılcı yöneterek büyüyor” diye konuştu. 


Hibya Haber Ajansı