Kingston Technology, Phison’ın Kingston Solutions’taki hisselerini satın alıyor

kingston-technology-phisonin-kingston-solutionstaki-hisselerini-satin-aliyor-16072001

Kingston Technology, Phison’ın Kingston Solutions’taki hisselerini satın alıyor

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company Inc., Phison’la ortak olarak kurdukları Kingston Solutions’ın, Inc. (KSI) hisselerini satin aldığını duyurdu. Bu satın almayla Kingston KSI hisselerinin büyük çoğunluğuna sahip olacak. Phison ise teknoloji ve Ar-Ge odağında çalışmaya ve Kingston'a sınıfının en iyi çözümleri için destek ve hizmet sunmaya devam edecek.

 

Phison ve Kingston, tasarım süreçlerini kolaylaştırma, hızlandırma ve eMMC (Gömülü Çoklu Ortam Kartı) çözümlerinin benimsenmesini sağlamak amacıyla 2010 yılında ortak girişim olarak KSI'yı kurmuştu. Bu ortaklık, her iki şirketin de ürünlerini piyasaya daha hızlı sürmesini sağlıyordu. Phison’ın denetleyici teknolojisindeki uzmanlığının ve Kingston’un bellek çözümlerinde operasyonel yeterliliğinin birleştiği KSI; gömülü endüstride kısa sürede pazar lideri haline gelmişti.

 

“Kingston, Phison’un uzun süreli bir iş ortağı olmasının yanı sıra Phison'un büyümesinde çok önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple Kingston ile kurduğumuz sağlam ilişkimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Phison Ceo’su ve Yöneticisi K.S Pua sözlerini şöyle sürdürdü: “KSI hisselerimizi Kingston'a satıyoruz böylece esas teknolojimizi geliştirmeye odaklanmakla birlikte iş hedeflerimiz için daha iyi stratejiler oluşturacağız. İki şirketimiz arasındaki bu ortak girişimle büyük başarılar elde ettik ve böylece eMMC'nin pazarda benimsenmesinin önü açıldı. Bu geçişle Phison, KSI ve yerleşik bellek müşterilerine daha önce olduğu gibi aynı teknik desteği sunmaya devam edecek.”

 

“Sanayi ve işletmelerimizin son 10 yıldaki büyümesi göz önünde bulundurulduğunda bu işlem için en doğru zamanda hareket ettik. Bu durum, Kingston'a dünya çapında farklı müşteri kitlesine ulaşma ve KSI ile ana şirketi Kingston Technology arasında daha iyi strateji ve kaynak sunma noktasında daha fazla esneklik veriyor” diyen Kingston Solutions, Inc. Başkanı Darwin Chen sözlerine şöyle devam ediyor: “Phison, SSD'ler, USB sürücüleri ve hafıza kartları dahil olmak üzere birçok Kingston ürününün gelişimine destek olduğu için uzun vadeli stratejik teknoloji ortağı olmaya devam edecek” diye ekledi.

Hisse senedi tutar işlemi 1.781.640.000 USD'dir.


Hibya Haber Ajansı