Yurt dışında salgın kaynaklı gelişmeler, yurt içinde ise TCMB kararı izlenecek

yurt-disinda-salgin-kaynakli-gelismeler-yurt-icinde-ise-tcmb-karari-izlenecek-23072009

Yurt dışında salgın kaynaklı gelişmeler, yurt içinde ise TCMB kararı izlenecek

Piyasa Gündemi

Trump’ın salgın konusunda durumun iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğine ilişkin açıklaması ile ABD’nin Houston'daki Çin konsolosluğunun kapatılmasını istemesi dün risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Vaka sayılarındaki artış ve ikinci dalga endişeleri kısa vadede önemli risk unsurları olarak ön plana çıkıyor. Bugün TCMB’nin faiz kararı yakından izlenecek olup, beklentiler faizlerde değişikliğe gidilmemesi yönünde şekilleniyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler ve ABD – Çin arasındaki gerilim piyasalar üzerinde baskı oluştururken, hisse piyasalarındaki dalgalı seyir devam ediyor. BIST-100 Endeksi’nde dün tepki çabaları etkili olsa da kazançlar korunamadı ve endeks günü %0,03’lik sınırlı bir yükselişle 118.080 puandan tamamladı. ABD borsaları aşı haberleriyle günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Çin borsaları satıcılı bir seyir izlerken, Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,84 – 6,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,84’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de önceki gün 120.500 teste dildikten sonra gelen satışların ardından dün dengelenme çabası dikkat çekti. Aşağı yönlü hareketlerde son iki günde görülen dip seviyeler ile 22 günlük ortalamanın bulunduğu 117 bin civarı kritik destek olmaya devam ediyor. Bu seviyenin altında ise bugün 116.100’de bulunan ana yükselen trendimiz bulunuyor. Özellikle bu trendin altına olacak sarkmalar endekste satışların sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle bu hafta ve devamında bu trendi referans noktası olarak takip edeceğiz. Yukarıda ise 120.500 civarında ikinci bir tepe ile güçlenen dirençler oluşturan endekste bu bölgeye yakın yerlerden pozisyon alımlarında ekstra dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı