Keşan Belediyesi'nden canlı yayında psikolog desteği

kesan-belediyesinden-canli-yayinda-psikolog-destegi-09042004

Keşan Belediyesi'nden canlı yayında psikolog desteği

Keşan Belediyesi Korona Virüsle mücadele sürecinde dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşların psikolojilerini de güçlü tutmalarına destek veriyor.

Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınla; Keşan Belediyesi’nin gönüllü psikolog danışmanları olan Aslı Nilşah Lofçalı ve Beste Benk, vatandaşlara Korona Virüsün psikolojik boyutunu anlattı.

Korona virüsünün tüm dünyayı abluka altına aldığı bu günlerde zorunlu olarak evlerinde kalan vatandaşlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen uygulama Keşan Belediyesi personeli Ayşin Seçil Gezer’in moderatörlüğünde yapıldı.

Keşan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu Eylem Akdemir’in de katıldığı ve Keşan Belediyesi’nin Korona Virüs nedeniyle hem şehirde hem de belediye içinde alınan tedbirleri anlattığı program, saat 20.00’de başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Yaşlılar ve çocuklara Korona Virüs’ün nasıl anlatılması gerektiğinin anlatıldığı programda, salgınla mücadelede psjikolojiyi sağlam tutmanın en önemli olgulardan biri olduğu aktarıldı.

Kaygı, stres ve panik durumlarında neler yapılması gerektiği, olumsuz düşüncelerden kişinin nasıl kurtulması gerektiği gibi önemli konulara da değinen psikologlar, sosyal medyadan vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı.

Psikologlar Korona Virüs sürecinde belli düzeydeki endişenin ve korkmanın normal olduğunu, ancak dikkat edilmesi gereken şeyin rahatlamak, güvende hissetmek olduğunu ifade etti.

Psikologlar, evde ailece kaliteli vakit geçirmek için sürecin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini de dile getirdi.


Hibya Haber Ajansı