Dijital teknoloji geliştiriciler eğitici eğitimlerinde ikinci dönem tamamlandı

dijital-teknoloji-gelistiriciler-egitici-egitimlerinde-ikinci-donem-tamamlandi-28072012

Dijital teknoloji geliştiriciler eğitici eğitimlerinde ikinci dönem tamamlandı

9 Yeni Üniversitenin de Katılımıyla Toplam 20 Akademisyen Çevrim İçi Eğitimler Aldı


Türkiye’nin veri bilimi alanında ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağına ulaşmasını hedefleyen; TBV ve SAS’ın iş birliğinde süren Dijital Teknoloji Geliştiriciler Projesi’nde yeni dönem eğitici eğitimleri temmuz ayı itibarıyla tamamlandı. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin de teknik sponsor olarak desteğini kazanan Dijital Teknoloji Geliştiriciler, 9 yeni üniversitenin eklenmesiyle toplamda 20 akademisyene, 13-24 Temmuz tarihleri arasında çevrim içi eğitimler sundu.

 

 

İleri analitik ve yapay zekada dünya lideri SAS, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle yürütülen Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesini hız kaybetmeden sürdürüyor. Temmuz ayı içinde iki haftalık eğitici eğitimlerinin tamamlandığı projede, SAS’ın Türkiye ve bölge ekiplerinden uzmanlar, çevrim içi eğitimlerde katılımcılarla bir araya geldi. Projeye, bugüne kadar, Boğaziçi, Hacettepe, Hasan Kalyoncu, Gazi, İTÜ, Özyeğin, Sabancı ve Yıldız Teknik Üniversiteleri dahil oldu.

 

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümünü desteklemek misyonuyla yola çıkan Dijital Teknoloji Geliştiriciler’e yeni katılan üniversiteler arasında ise Acıbadem, Bahçeşehir, Bilkent, Ege, Fırat, Sakarya, Trakya, TOBB Üniversiteleri ve İTÜ’den yeni bölümler yer alıyor. Gelecekte dijital teknolojiyi geliştirecek olan yeteneklerin yetiştirilmesi vizyonuyla 2019 yılı şubat ayında başlatılan proje, Türkiye’nin önemli eğitim kurumları aracılığıyla gelişimini tüm hızıyla sürdürerek gençlere ulaşmaya devam ediyor.

 

İkinci dönem eğitici eğitimleri üç başlıktan meydana geliyordu ve iki haftalık bir sürede tamamlandı. Geçtiğimiz eylül ayında tamamlanan birinci dönem eğitimlerine katılan üniversiteler de programın ikinci dönem içeriğinin anlatıldığı eğitim günlerinde yer aldı.

Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde öne çıkmasını sağlayacak yetişmiş insan gücü açığının kapatılmasında önemli rol oynayan ve farklı şehirlerden üniversitelere ulaşmayı başaran projede eğitimler iki dönemlik kapsamlı dersler olarak devam ederken, iki dönem boyunca hayata geçirilecek dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler 3 adet SAS sertifika sınavına girmeye hak kazanacak.

 

Öte yandan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, yeni nesil dijital yetenekleri keşfeden DAHİ programıyla eğitimlere dahil oldu. Eğitici eğitimlerinin son haftasında eğitimlerden birine konuk olan SBM CIO’su Berk Bacakoğlu, DAHİ Genç Yetenek programını anlattı. DAHİ, yeni nesil dijital yetenekleri keşfeden, akademik bilgileri uygulamada deneyimleme fırsatı sunan ve sektör profesyonelleri ile birlikte çalışma olanağı veren bir genç yetenek programı olarak dikkat çekiyor ve Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesinin eğitimlerine dahil oluyor.

 

Bacakoğlu; program kapsamında, üniversitelerde derslere konuk olarak, öğrencilere dijital teknoloji üretmede sektörel deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyacağını da aktardı.

 

SAS’ın Türkiye ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç, Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesinin yeni üniversitelerle büyümesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Türkiye’de dijitalleşme süreci büyük bir hızla devam ediyor. İçinde bulunduğumuz ve tüm endüstrileri etkilediğine şahit olduğumuz pandemi süreci, veriye ve analitiğe dayalı kararlar almanın, bir organizasyon içinde, tüm iş süreçleri açısından ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. TBV ile ortaklaşa başlattığımız Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesi ile veri bilimine yönelik yeteneklerin büyümesine katkıda bulunmak ve önemi katlanarak artan mesleklerin gelişimine destek vermek yolunda bir hedef koymuştuk. Bu hedef doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlerken, doğru bir amaca yönelmiş olduğumuzu da açıkça görmenin memnuniyeti içindeyiz. Daha çok gence ulaşmak için ikinci dönemini de geride bıraktığımız Eğitici Eğitimleri çalışması da nitelikli insan kaynağına hızla ulaşmamız adına önemli bir adım.” dedi.

 

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümünü desteklemek ana misyonu ile SAS ile gerçekleştirilen iş birliğine farklı üniversitelerden 20 akademisyen ile devam etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “SAS ile Dijital Teknoloji Geliştiriciler başlığı altında gerçekleştirmeye devam edeceğimiz projelerle, üniversitelilerin, dijital dönüşümün hayatımıza katacağı yeni meslek ve işlere hazırlanmalarını destekleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz salgın dönemi, yeni beceriler kazandırılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin önemini; çalışmalarımızın hızla devam etmesinin gerekliliğini de ortaya çıkardı. Bu dönem elimizdeki imkanların ve bilginin yeterliliğini hem ülkemizde hem de dünyada test etti.”

 


Hibya Haber Ajansı