G20 Liderleri toplanıyor

g20-liderleri-toplaniyor-26032009

G20 Liderleri toplanıyor

Bugün G20 Liderleri telekonferans yöntemiyle bir araya gelerek, coronavirüsünün etkileri, alınacak önlemlerin tüm detaylarını görüşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıya TSİ 15.00’de katılım sağlaması tahmin ediliyor. Gün içerisinde yakından takip edilecek bu detayın fiyatlamalar üzerinde etkili olması beklenebilir. Veri takvimi gün içerisinde sakin olmasına karşın, haber detayları fiyatlamalar açısından önem arz ediyor. Diğer yandan Türkiye genelinde virüse dair vaka sayısında ve hayatını kaybedenlerin sayısında artışın olduğu dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı tarafından açıklandı. Bu durumda TL varlıklar nezdinde sınırlı da olsa negatif etki uyandırabilir. Bunun yanı sıra global piyasalara olan paralel fiyatlamayı baz aldığımızda iki günlük yükselişin ardından haber akışlarının ayrıntılarına göre kar realizasyonların görülmesi mümkün olabilir. Dün endeks güne pozitif başlangıcın ardından %0,25 aşağıda 89.063 puanla tamamladı. Gün bitiminde 12,97 milyar TL işlem hacmi ile Mart ayının en yüksek seviyesi görüldü. Kurda ise 6,45 seviyesi üzerinde fiyatlama izleniyor. 6,40 seviyesi aşağı yönde ara ara esnetilmesine karşın kalıcı bir düşüş şimdilik sınırlı kalıyor.

Yurtdışında ise ABD Senatosu, 2 Trilyon Dolar değerindeki bütçe tasarısını onayladı. İki gündür gündemde olan tasarı Temsilciler Meclisine onayına gitti. Hem para politikalarındaki likidite desteği hem de ABD Hükümetinden gelmesi beklenen güçlü mali teşvik endeksler kanadında iki gündür primli bir tablonun oluşmasına imkan tanıdı. Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı, vadelilerde ise karışık bir seyir hakim. Ons altında ise 1620$ üzerindeki seyir korunurken, petrol fiyatlarında da satıcılı bir tablo an itibariyle izleniyor. Bugün içerisinde ABD kanadında nihai 4.çeyrek büyüme verisi ve TSİ 14:05’te Fed Başkanı Powell’ın bir TV kanalındaki röportajı yakından takip edilecek. 15 Mart tarihindeki kararı sonrasında ilk kez basına açıklamalarda bulunacak Powell’ın açıklamaları önemli olabilir. Diğer yandan G20 liderler toplantısından gelecek açıklamalarda fiyatlamalar açısından kritik olacak.

G20 Liderleri Toplanıyor…

Manşette Öne Çıkanlar

·         Rus hükümeti, sivil havacılık otoritesine 27 Mart'tan itibaren Rusya'dan veya Rusya'ya tüm tarifeli ve charter uluslararası uçuşların durdurulması talimatı verdi.

·         Fed Başkanı Powell, TSİ 14.05'te NBC Today  programına bir röportaj verecek.

·         Garanti BBVA, koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede hastanelere destek olmak ve sağlık çalışanlarının acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere 10 milyon TL Fon ayırdı.

·         Fitch, Türkiye'nin ülke kredi profili için koronavirüs salgınının oluşturduğu risklerin esas olarak global finansal şartlarda bir kötüleşmeden geldiğini, bununla birlikte bankaların kredi profilleri için artan risklerle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

·         Takasbank, Tezgah Üstü Türev Piyasalarında gerçekleştirilen  işlemlere ilişkin takas ve merkezi karşı taraf hizmetinden ücret alınmaması uygulamasını 30 Haziran'a kadar uzattı.

·         ABD Senatosu 2 trilyon dolarlık rekor büyüklükteki teşvik paketini onaylayarak Temsilciler Meclisi'ne gönderdi.

·         Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’de vaka sayısının 2.433, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 59’a yükseldiğini açıkladı.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı