Gilead Sciences’ın En Büyük Hastalığım Kampanyası’na bir ödül de Prida’dan geldi

gilead-sciencesin-en-buyuk-hastaligim-kampanyasina-bir-odul-de-pridadan-geldi-04022009

Gilead Sciences’ın En Büyük Hastalığım Kampanyası’na bir ödül de Prida’dan geldi

Gilead Sciences Türkiye’nin HIV konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı “En Büyük Hastalığım” kampanyası, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Prida Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi alanında aday olan yirmi proje arasında jüriden en yüksek puanı alarak ödüle layık görüldü. Kampanya çatısı altında çekilen kısa video filmi de, İstanbul Marketing Awards’da sağlık iletişimi kategorisinde Altın Ödül ve Felis başarı ödülü almaya hak kazanmıştı.

2019 yılı itibariyla ilaç alanında inovasyonda dünyada ilk sırada yer alan ABD’li bilim şirketi Gilead Sciences, “En Büyük Hastalığım” kampanyası ile özellikle Sağlık Bakanlığı’nın HIV/AIDS Kontrol Programı’nda açıklanan HIV ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılığı önlemek hedefine uygun olarak HIV pozitif bireylerin toplumun içinde yer alabileceklerine ve hayatlarını normal bir şekilde sürdürebileceklerine vurgu yapıyor.

Gilead Sciences Türkiye’nin “En Büyük Hastalığım” kampanyası; Yönetmenliğini Selim Demirdelen’in yaptığı, başrolünde Alp Tuğhan Taş’ın yer aldığı ve kuşlara hastalık derecesinde merakı olan HIV Pozitif bir gencin hikayesinin anlatıldığı bir film ile başlamış, fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı’nın gönüllü ünlülerin ‘en büyük hastalıklarını’ fotoğrafladığı ‘‘Nihat Odabaşı ile En Büyük Hastalığım Fotoğraf Sergisi’’ ile geniş kitlelere ulaşmıştı.

Kampanyanın çatısını oluşturan ‘Birlikte HIV’den Güçlüyüz’ platformu altında ‘En Büyük Hastalığım’ kampanyasının yanında, HIV enfeksiyonunun en yaygın görüldüğü 17-45 yaş arasındaki bireylerde HIV farkındalığının artırılması ve risk grubundaki bireylerin düzenli HIV testi yaptırmalarına yönelik sosyal medya iletişimi, ülkemizde bir ilk olan “Türkiye’de HIV” belgeseli ve Sabancı Üniversitesi iş birliği ile geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen IV. Ulusal Duyarlılık Konferansı gibi farklı projelerle HIV konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi alanında verilen ödülü değerlendiren Gilead Sciences Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Toros Şahin, “Toplumu HIV konusunda bilinçlendirmeye ve farkındalığı artırmaya yönelik bu kampanyanın Prida ödülüne layık görülmesi bizleri çok gururlandırdı. Kampanyanın Türkiye’de HIV ile mücadelede önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek” dedi.

Gilead Sciences Hakkında

Gilead Sciences, henüz karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlar alanında yenilikçi tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunları hastaların kullanımına sunan araştırmaya dayalı bir biyofarmasötik ilaç şirketidir. Şirketin misyonu, tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında gelişme sağlamaktır. Merkezi Foster City, California’da olan Gilead dünya genelinde 35’den fazla ülkede faaliyetlerini yürütmektedir.

Gilead, 32 yıldır HIV alanında önde gelen yenilikçi bir ilaç şirketi olarak tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulaşım ile yeni tedavi araştırmaları alanlarında ilerlemeler sağlamaktadır. Günümüzde dünya genelinde HIV ile yaşayan 12 milyondan fazla kişinin Gilead’ın veya şirketin üretim ortaklarından birinin sağladığı antiretroviral tedaviyi aldığı tahmin edilmektedir.


Hibya Haber Ajansı