GE Sağlık, covid-19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığı acil durum hastanelerine kritik ekipman sağladı

ge-saglik-covid-19-ile-mucadelede-saglik-bakanligi-acil-durum-hastanelerine-kritik-ekipman-sagladi-01072001

GE Sağlık, covid-19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığı acil durum hastanelerine kritik ekipman sağladı

GE Sağlık, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs pandemisiyle mücadelesini desteklemek amacıyla Sancaktepe, Yeşilköy ve Hadımköy’de bulunan üç Acil Durum hastanesine kritik ekipmanın hızla taşınması için büyük çaba gösterdi.

Toplumu destekleme ve hastalara yönelik uzman bakımını hızlandırma konusunda gereken ihtiyaçların aciliyetini dikkate alan GE Sağlık, gelişmiş ekipmanın kurulumunu ve devreye alımını rekor sürede gerçekleştirdi. Hastanelerin tümüne 7 adet Bilgisayarlı Tomografi (BT) sistemi, 4 adet Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) sistemi, 349 adet hastabaşı Monitör ve 36 adet Anestezi Uygulama sisteminin dahil olduğu toplam 399 tıbbi ekipman sağlandı. Üç Acil Durum Hastanesi, GE Sağlık’ın ekipman sağlama, kurulum, test ve sağlık personelinin eğitilmesi gibi kritik destekleriyle hızlandırılan faaliyetlerle Mayıs sonunda açıldı.

GE Sağlık’ın ülkemize olan bağlılığının bir göstergesi olarak, Yeşilköy’deki Acil Durum Hastanesi’ne 304 adet gelişmiş monitörün ve 8 adet Anestezi Uygulama siteminin kurulumu, yalnızca iki gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Üç hastanenin tamamında gerçekleştirilen çalışmalar, pandemiden kaynaklanan zorlukların üstesinden gelinerek ve tüm güvenlik protokollerine uyularak GE Sağlık ekibi tarafından yürütüldü.

GE Sağlık Türkiye ve İran Genel Müdürü Nael Dabbagh, konuyla ilgili şunları söyledi: Türkiye’deki üç COVID-19 Acil Durum hastanesi için sağlık ekipmanının ekiplerimiz tarafından kısa sürede kurulmuş olması, ülkedeki sağlık sektörü çalışanlarının zamanında tedavi ve uzman bakımı sunabilmelerine verdiğimiz desteğin bir kanıtı niteliğindedir. Bu merkezlere sağlık ekipmanının kusursuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için gece gündüz çalışarak mevcut tüm kaynakları devreye aldık. Bu projenin hayata geçirilmesindeki eforları için Rönesans Holding’e teşekkür ediyoruz. Böylesine kritik bir zamanda Sağlık Bakanlığı’nı ve vatandaşlarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz.”

GE Sağlık, modern ve gelişmiş sağlık teknolojilerinin sunulmasında Türkiye’nin uzun yıllardır iş ortağı konumundadır. GE Sağlık’ın yerel çalışan sayısı üç yüzden fazladır ve bu çalışanların altmış tanesi, yüksek nitelikli saha mühendislerinden oluşmaktadır. GE’nin ülke genelindeki 3 binden fazla sağlık kuruluşunda kurulu durumda olan 40 bini aşkın tıbbi ekipmanı vardır.

Hibya Haber Ajansı