Philips’e ‘En İyi Yeni Radyoloji Yazılımı Ödülü’

philipse-en-iyi-yeni-radyoloji-yazilimi-odulu-07052010

Philips’e ‘En İyi Yeni Radyoloji Yazılımı Ödülü’

Philips’in yapay zekâ iş akışı paketi, Auntminnie Europe’un ‘En İyi Yeni Radyoloji Yazılımı Ödülü’nün sahibi oldu.

Yapay Zekâ İş Akışı Paketi ile görüntüleme sistemine yapay zekayı entegre eden Philips, dünya çapında tıbbi görüntüleme profesyonelleri için en kapsamlı platform olan Auntminnie Europe tarafından ‘En İyi Yeni Radyoloji Yazılımı Ödülü’ne layık görüldü.

 

Philips’in klinik verilerin uygun yapay zekâ uygulamasına yönlendirilmesini sağlamak amacıyla mevcut hastane ve departman altyapısına entegre olacak şekilde tasarladığı Yapay Zekâ İş Akışı Paketi, yapay zekâ algoritmalarının entegrasyonu ve merkezi iş akışı yönetimi için uygulama sunuyor. Böylece algoritmaların, verileri kullanıcı etkileşimi gerektirmeden analiz etmesini sağlıyor.

Kullanıcılar için kolaylık sağlayan yazılım, sonuçların otomatik olarak görüntülenmesine ve aynı zamanda hastanede ihtiyaç duyulan noktalara hızlıca ulaştırılmasına imkân tanıyor. Geliştirilen yazılım, yerel verilere dayanan sahaya özgü yapay zekâ uygulamalarının eğitilmesini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Yapay Zeka İş Akışı Paketi, Philips görüntüleme sistemleri ve bilişim yazılımlarına entegre olmasının yanı sıra, diğer üretici firmalara ait görüntüleme ekipmanlarıyla da çalışmaya fırsat sunuyor. Bu anlamda herhangi bir üretici bağımlılığı olmadığı için tüm hastane sistemine entegre edilebiliyor.

 

Ayrıca bu çözüm, yazılım geliştiricilerinin üzerinde kendi Yapay Zekâ uygulamalarını geliştirebileceği bir platform niteliğindedir. Philips, Yapay Zekâ İş Akışı Paketi için Aidoc, MaxQ AI, Quibim, Riverain Technologies ve Zebra Medical Vision gibi algoritma geliştiricileri ile iş birliği yapıyor. İlk baştaki odak noktası radyoloji uygulamaları için algoritmalar olsa da Philips ileride kardiyoloji, patoloji ve diğer alanlarda da Yapay Zekâ uygulamalarını genişletmek üzere çalışmalar yapıyor.

 

Philips IntelliSpace AI Genel Müdürü Dr. Michael Perkuhn, “Yapay Zekâ İş Akışı Paketimizin ‘En İyi Yeni Radyoloji Yazılımı Ödülü’nü kazanarak 2020 EuroMinnie’ye layık görüldüğümüz için ekibim adına gurur duyuyorum. Paketi RSNA'da bir dizi lider yapay zekâ algoritması ortağıyla birlikte hayata geçirdik ve hem platformun kapsamlılığı hem de merkezi iş akışı yönetim yeteneği açısından müşterilerden çok olumlu tepkiler aldık. Bu paketin geliştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.


Hibya Haber Ajansı