Kamu vicdanı hassasiyeti dikkate alınmıştır

-kamu-vicdani-hassasiyeti-dikkate-alinmistir-14042004

 Kamu vicdanı hassasiyeti dikkate alınmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen infaz kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin ortak hazırladığı kanun hakkında “Uygulamadaki sıkıntılar yanında, milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyetlerini de dikkate alarak hazırlanmıştır. Genel Kurul'da kabul edilen bu düzenleme oldukça önemli yenilikler getiriyor. Yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyesini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeye çalıştık” dedi.

Erdoğan, “Yargı Reform Stratejisinin” önemini vurgulayıp, ''Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet'' olarak nitelendirdiği mahkumların koronavirüse (KOVİD-19) yakalanmamaları için her önlemi aldıklarını şöyle açıkladı:

“Yargı Reformu Stratejimizi, bu sürecin en önemli halkalarından biri olarak görüyorum. Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin salgın tehdidinden korunması hususunda tüm tedbirlerin alındığını belirtmek istiyorum. Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için her önlem alınıyor”

Ceza infaz kurumlarında sorunlar olduğunu ve mağdur olan çocuk, yaşlı ve yeni doğum yapmış kadınlar gibi grupların korunucağını dile getiren Erdoğan, ''Ceza infaz kurumlarının yönetim ve işleyişleriyle ilgili sorunları gidermeye yönelik adımlar atılmıştır. İnfaz ve denetimli serbestlik aşamalarında çocuk yaşlı hasta yeni doğum yapmış kadınlar gibi gruplar lehine insani yaklaşım geliştirilmiştir. İnsanlığın asla bitmeyecek bir ülküsü olan adalet arayışında, daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı