Continental’den trafikteki olası tehlikeleri en aza indiren sistem

continentalden-trafikteki-olasi-tehlikeleri-en-aza-indiren-sistem-14072011

Continental’den trafikteki olası tehlikeleri en aza indiren sistem

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, tüm kamyonlar için geliştirdiği ‘’Dönüş Destek Sistemi’’ ile trafikte güvenliği artırıyor. Yaya ve bisikletliler için trafikte güvenliği üst seviyeye çıkaran ve dikiz aynasına kolaylıkla takılabilen radar tabanlı bu sistem, aracın yan taraflarındaki alanı dört metre, arkasını ise 14 metreye kadar görüntülemeye olanak tanıyarak olası kazaları en aza indiriyor.

Geliştirdiği yeni nesil teknolojik ürünlerine bir yenisini daha ekleyen Continental, dönüş destek sistemi teknolojisiyle sürücü ve yayaların hayatını kolaylaştırmaya ve trafikteki tehlikeleri azaltmaya odaklanıyor. Continental mühendisleri tarafından ileri teknolojiyle geliştirilen sistem, yaya ve bisikletliler için trafikte güvenliği artıyor. Tüm kamyonların dikiz aynalarına entegre edilebilen radar tabanlı sistem, kavşaklarda güvenliği önemli ölçüde artırarak sürücüler için güvenli sürüşün önünü açarken tehlike olasılığını da düşürüyor. Son teknolojiyle üretilen bu sistemin Avrupa Birliği tarafından 2024 itibarıyla tüm yeni kamyonlarda kademeli olarak zorunlu hale getirilmesi planlanıyor.

Continental’den yüksek teknolojili çözümler

Üçüncü nesil güvenlik teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdüren Continental, radar ve kamera verilerini yapay zeka ile birleştirerek bisiklet kullanıcılarının ve yayaların hareketlerini tanıyarak trafikte tehlikeye maruz kalan bireyleri daha proaktif bir şekilde güvenliğini sağlamaya odaklanıyor.

En son güvenlik teknolojisi eski kamyonlarda dahi kullanılabiliyor.

 

Continental Ticari Araçlar ve Hizmetler İş Kolu Müdürü Gilles Mabire, “Trafikteki olası tehlikelerle daha fazla karşı karşıya kalan yaya ve bisikletlilerin güvenliğini artırmak önemli bir sosyal sorumluluktur. Çünkü günümüzde bisiklet kullanıcılarının sayısı hızla artıyor. Geliştirdiğimiz bu dikiz aynasına takılan radarlı sensor sistemi, aracın yan taraflarındaki alanı dört metreye, arka tarafını ise 14 metreye kadar görüntüleyebiliyor. Öte yandan araştırmalara göre; pandemi nedeniyle giderek daha fazla kişi toplu taşıma araçlarından vazgeçerek bisiklete yöneliyor. Bu noktada da Continental olarak retrofit uygulamaları için piyasaya sürdüğümüz dönüş destek sistemi, otobüs veya kamyonun kör noktasında bir yaya, bisikletli veya scooter sürücüsü bulunduğunda sürücüyü uyararak güvenliği ciddi anlamda artırıyor. Ayrıca 2024 itibarıyla Avrupa Birliği’nde tüm yeni kamyonlarda bu tip sistemler kademeli olarak zorunlu hale gelecek. Continental olarak geliştirdiğimiz dönüş destek sistemi teknolojisi eski kamyonlar da dahil olmak üzere tüm araçlara kolaylıkla entegre edilebiliyor. Bu da sürücüler için güvenli sürüşün önünü açarken, yaya ve bisikletliler için de tehlikeyi en aza indiriyor” diye açıkladı.


Hibya Haber Ajansı