Doğada özel bir babalar günü

dogada-ozel-bir-babalar-gunu-20062002

Doğada özel bir babalar günü

Outdoor ve doğa sporları alanında Türkiye'de lider konumda bulunan SPX’in Genel Müdürü Orkun Olgar, “Korona yüzünden aylardır evlerdeyiz. Çocuklar da hem bu hem de eğitim nedeniyle evden dışarı çıkmadı. Özellikle de büyükşehirlerde yaşayanlar. Bir de buna sınav stresi eklenince çok bunaldılar” dedi.

Bu haftasonu kutlanacak olan babalar gününü farklı geçirmek isteyenlere önerilerde bulunan Orkun Olgar, “Bu yıl babalar gününü özel bir şekilde geçirebilirsiniz. Bir AVM’ye, bir kafeye gitmektense doğada bulunmak hem size hem de çocuğunuza çok iyi gelecektir. Üstelik doğa her zaman güvenliydi ama koronavirüs nedeniyle artık şehirlerden daha güvenli” diye konuştu.

Trekking zamanı

“Bugünü doğa yürüyüşü yaparak geçirebilirsiniz” önerisinde bulunan Olgar, “Temiz hava almak, güneşlenmek, dağ, göl, deniz manzarasında yürümek ve bu güzellikleri fotoğraflamak gibi olanakları nedeniyle trekking çok güzel bir seçenek. İstanbul’da Belgrad, Artvin’de Karagöl, Sakarya’da Taraklı, Kırklareli’de İğneada, Bolu’da Yedigöller başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde trekking rotaları bulunuyor” dedi.

Kampa çıkın

Trekking kesmez diyenler için ise Olgar’ın önerisi kamp yapmak. Olgar, “Çocuğunuzla sırt çantalarınızı takıp bir dağ yamacına ya da deniz, göl kenarına gidebilirsiniz. Doğada hem huzuru bulacaksınız hem de keyifli vakit geçireceksiniz” ifadeleri kullandı. Kamp konusunda deneyimli olanların insanlardan uzak şekilde kamp yapabileceğini aktaran Olgar, ilk defa kampa çıkacaklara ise kamp merkezlerini tercih etmeleri konusunda uyarıyor. Olgar, “İlk defa kampa çıkacaklar için kamp merkezleri daha doğru bir tercih olur. Hem siz hem de çocuğunuz kendinizi daha güvende hissedersiniz. Ancak yine de sosyal mesafe kuralına dikkat” dedi. İstanbul’da Şile ve Ağva, Çanakkale’de Bozcaada, Balıkesir’de Kaz Dağları, Bolu’da Yedigöller, Muğla’da Akyaka öne çıkan kamp alanlarından sadece birkaçı.

Çocuğa çok şey katar

Orkun Olgar, kızı Mina ile birlikte doğada bulunmanın ona birçok olumlu özellik kattığını belirterek şunları söyledi: “Eğer çocuklar, erken yaşlarda doğayla tanışırsa doğadan vazgeçemiyor ve hayatının bir parçası haline getiriyor. Yapılan birçok araştırma da çocukların doğa içinde daha yaratıcı olduğunu gösteriyor. Bu çocukların problem çözme ve odaklanma yeteneklerinin daha gelişmiş oluyor. Ayrıca doğada vakit geçirmek fiziksel aktiviteyi arttırdığı gibi çocuklar, stresten uzak ve dikkat süreleri daha uzun oluyor. Çocuk yaşta doğayla tanışmak aynı zamanda doğaya ve doğayla insanın birlikte yaşamına saygıyı getiriyor. Çocuk, bunu okulda ya da anne babanın atmasıyla bir yere kadar öğrenir ama doğada bunu yaşayarak öğrenir. Bunu öğrenen çocuğa çöpünü at demeye de gerek kalmaz. Öte yanda doğa sadece çocuğunuza değil size de çok şey katacaktır.”

Hibya Haber Ajansı