4 ayda ihracatçılara 4,3 milyar TL destek sağladı

4-ayda-ihracatcilara-43-milyar-tl-destek-sagladi-27072009

4 ayda ihracatçılara 4,3 milyar TL destek sağladı

Türkiye’nin genç ve dinamik bankası Odeabank, COVID-19 salgını sürecinde dijital platform üzerinden gerçekleştirdiği Dış Ticaret Buluşmaları ile Mart ayından bu yana Türkiye’nin 14 farklı şehrinde faaliyet gösteren 500’ün üzerinde iş insanı ve ihracatçıyla bir araya geldi. Koronavirüs (covid-19) pandemisi koşullarında Odeabank, müşterilerinin dış ticaret işlemlerini toplam 4,3 milyar TL ile destekledi.

ODEABANK, Covid- 19 salgınının ülkemizde etkin olmaya başladığı günden bu yana ihracatta risk ve fırsatların konuşulduğu Dış Ticaret Buluşmaları kapsamında, Türkiye’nin 14 değişik şehrinde faaliyet gösteren iş insanları ile dijital platformda bir araya geldi. Dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmeler ile koronavirüs salgınının etkilerinin tartışıldığı toplantılarda, Odeabank ihracatçılara “Bu zorlu dönemde her türlü ihtiyacınızda yanınızdayız” mesajını verdi.

İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Bursa, Antalya, Adana, Mersin ve Denizlili iş insanları ile dijital platform üzerinden gerçekleştirdiği Dış Ticaret Buluşmalarında, COVID-19 döneminde dış pazarlara daha kolay erişim hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Covid -19 etkisi altında geçirilen 2020 yılının 4 aylık döneminde Odeabank, dış ticaret işlemlerinde aracılık etmek için yaklaşık 1,5 milyar TL gayri nakdi, dış ticaret finansmanı ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için de 2,8 milyar TL nakit kredi kullanımı olmak üzere müşterilerine toplamda yaklaşık 4,3 milyar TL kredi kullandırdı.

Yalçın Avcı: “Hedefimiz ihracat Pazar payımızı yüzde 50 arttırmak

Odeabank Genel Müdür Vekili ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Avcı, Odeabank’ın ihracatçılarla gerçekleştirdiği Dış Ticaret Buluşmaları’nın kapsamı ve hedefleri hakkında şunları söyledi: “Odeabank olarak, COVID -19 salgınının Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte her hafta dijital platform üzerinden sanayici ve iş insanları ile buluştuk. Internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile Türkiye’nin 14 şehrinde faaliyet gösteren 500’ün üzerinde ihracatçı müşterimiz ve iş insanımız ile buluştuk. Pandemi sürecinde dünyadaki küresel ekonomik gelişmeleri kendileri ile paylaştık. Odeabank olarak hedefimiz ihracat hacmimizi en az yüzde 50 arttırarak Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak hamleleri yapmak olacaktır. Türkiye’nin 2020 yılına yönelik 190 milyar dolarlık ihracat hedefi kapsamında, kademeli olarak pazar payımızı hedeflediğimiz seviyeye çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin öncelikleri ve bankamızın stratejileriyle de uyumlu olarak dış ticaretin finansmanına katkı sağlayarak ticari kredilerde büyümeye odaklanmış durumdayız. Türkiye’nin, özellikle Ortadoğu ve Kuzey/Orta Afrika bölgesine yaptığı dış ticaret hacim büyümesine katkı veren önemli bir dış ticaret bankası olmak istiyoruz.”

Pandemi sürecinde ihracat yapan firmalar için finansal desteğin daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Avcı, Odeabank’ın bu alanda verdiği hizmetler hakkında şöyle konuştu: “Odeabank olarak nakit yönetimi, dış ticaret ve ödeme sistemlerinde yarattığımız hızlı çözümlerle iddialıyız. Ülkemiz dış ticaretinde önemli paya sahip Orta Doğu, Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi, Odeabank’ın stratejik dış ticaret genişleme hedefleri içerisinde önemli bir yer alıyor. Bu da bizi yerel rekabetten ayıran en büyük faktörlerden biri. Bu bölge ile yapılan ticarette, bölge firmalarını ve çalışma tarzlarını bilen bir banka ile çalışmak Odeabank müşterileri için birçok avantajı beraberinde getiriyor. Afrika’da ve Asya’ya kadar her geçen gün genişleyen güçlü bir muhabir banka ağımız bulunuyor. Toplam 30 ülkede 100 banka ile aktif iş birliği içindeyiz. Türkiye ihracatının yüzde 80’ini kapsayan şube ağımızla ve şubelerimizdeki deneyimli dış ticaret bölge temsilcilerimizle operasyonel anlamda geniş konfor alanları yaratmayı hedefliyoruz. Gerek merkez bankamızın ihracatçılarımız için kullanıma sunduğu reeskont kredileri, gerek ihracatın finansmanına yönelik kredilerle, özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesine yapılan ihracattaki etkinliğimizle Türk ihracatçısına önümüzde günlerde de rahat nefes aldırmak için çalışıyoruz. Bu nedenle Bankamızla henüz yolu kesişmemiş firma ve iş insanlarımızın ayrıcalıklı hizmetlerimizden faydalanmak üzere bizlere ulaşması, Odeabank için çok değerli.

Odeabank Hakkında

Türkiye bankacılık sektöründe 15 yıl aradan sonra lisans alarak Bank Audi Group'un yatırımıyla 2012 yılında kurulan Odeabank A.Ş., 2020 yılı itibarıyla, 17 ilde, 48 şubede, 1120 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Odea Bank, toplam kredi ve toplam aktifler açısından diğer özel bankalar arasında 10. sırada yer almaktadır. Odea Bank'ın aktifleri 31.7 milyar TL, mevduatları 20.5 milyar TL, net kredileri 16.9 milyar TL ve öz kaynakları 3.2 milyar TL'dir. Ağustos 2016 itibarıyla International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odea Bank A.S.'nin çoğunluk hissedarı Banka Audi sal’dır.

Hibya Haber Ajansı