Pierre Fabre Grup Türkiye Dr. Hande Demirdere’ye emanet

pierre-fabre-grup-turkiye-dr.-hande-demirdereye-emanet-10072010

Pierre Fabre Grup Türkiye Dr. Hande Demirdere’ye emanet

Fransa’nın en büyük firmalarından Pierre Fabre’nin, Türkiye’de İlaç ve Dermokozmetik olarak faaliyet gösteren iki şirketi aynı yönetim çatısı altında birleşti. Tarihinde ilk kez tek kişi tarafından yönetilecek Pierre Fabre Türkiye’nin başına Genel Müdür olarak bir kadın lider, Dr. Hande Demirdere getirildi.Pierre Fabre Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere, yeni dönemde şirketin yoluna daha da güçlenerek devam edeceğini söyledi.

 

Türkiye’de ilaç ve dermokozmetik alanlarında ayrı ayrı faaliyet gösteren Pierre Fabre şirketleri artık Pierre Fabre İlaç Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. Hande Demirdere’nin Pierre Fabre Türkiye Genel Müdürü olarak atanmasıyla tek elden yönetilecek. Dr. Hande Demirdere hem ilaç hem de dermokozmetik şirketlerini yönetecek.

 

Gücümüz geçmişten, geleceğimiz birlikten

Pierre Fabre Türkiye’nin daha da güçleneceğini vurgulayan Dr. Hande Demirdere, “Bugün geldiğimiz noktada ilaç ve dermokozmetik şirketleri Pierre Fabre Türkiye olarak aynı yönetim çatısı altında birleşti. Şirket içinde yapılan görevlendirme ve atamalarla ekipler arasında oluşturduğumuz sinerji ile daha fazla hasta ve tüketicinin hayatına dokunmayı, şifa olmayı ve dünyayı daha yaşanır bir hale getirmeyi hedefliyoruz. “Birlikten kuvvet doğar” diyoruz ve artık daha da güçlüyüz. “Gücümüz geçmişten, geleceğimiz birlikten” mottosuyla daha kararlı adımlarla hareket edeceğiz” dedi.

 

Büyümeye devam edeceğiz

Dr. Hande Demirdere sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pierre Fabre İlaç’ta Genel Müdür olarak görev yaptığım 3 yıla aşkın sürede, tanıtımını yaptığımız ürünlerde gösterdiğimiz başarıların haklı gururunu yaşamaktayım. Pierre Fabre Türkiye olarak; ilk yılımızda Pierre Fabre ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ilk üç ülke arasına girerken, geçtiğimiz yıl da Pfizer ile yapılan global anlaşma doğrultusunda tanıttığımız idrar kaçırma tedavisinde kullanılan ürünümüzle dünyadaki satış sıralamasında en başarılı ülke olduk.

 

Ayrıca kadınların yaygın sorunlarından olan idrar yolu enfeksiyonları, demir eksikliği hastalarının ve hamilelerin kullandığı demir+folik asit ve onkoloji grubunda meme kanseri ürünleriyle kadın sağlığı için çalışıyoruz.

 

Dermokozmetik alanında ise öncelikli markalarımız Avène ve Ducray’in nemlendiriciden güneş kremine, saç dökülmesini engelleyen formüllerden terlemeyi engelleyen losyonlara kadar yüzlerce ürünü ile kadınlarımızın güzelliğine güzellik katıyoruz.

 

Büyüme trendinde ve yatırım odağında olan bir firmayız. Pierre Fabre’nin global düzeyde gerçekleştirdiği iş birlikleri ile malign melanom, metastatik kolorektal kanserin önemli bir alt tipi gibi farklı kanser türlerinde ürünler geliştirip hastaların kullanımına sunmak için çalışıyoruz. İlaç ve dermokozmetik başlıkları altında birbirini tamamlayıcı alanlarda faaliyet gösteren Pierre Fabre Türkiye olarak gerek bugünkü portföyümüz gerekse gelecekte eklenecek yeni ürünler ile Türkiye’de yatırımlarımıza devam ederek büyümemizi sürdüreceğiz.”

 

İlaç sektöründe 20 yıldan fazla deneyim

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan ve 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayan Hande Demirdere, kariyerine Novartis’te Medikal Müdür olarak başladı. Novartis’te Grup Medikal Müdürü ve Ürün Müdürü pozisyonlarında görev yaptıktan sonra, 2006 yılında Boehringer Ingelheim’da Grup Medikal Müdürü olarak görev aldı ve 2007 yılında Abbott’a katılarak 2 yıl Türkiye’de, 6 yıl Rusya’da Satış ve Pazarlama fonksiyonlarında orta ve üst düzey yöneticilik yaptı. 2015-2017 yılları arasında ise Takeda’da İş Birimi Direktörlüğü görevini yürüttü. 2 Ocak 2017’de Pierre Fabre Türkiye İlaç Şirketi’nde Genel Müdür olarak göreve başlayan Dr. Hande Demirdere, Ekim 2019 itibariyle eş zamanlı olarak Pierre Fabre Türkiye Dermokozmetik Şirketi’ni vekaleten yönetmekteydi. Ocak ayı itibariyle ise Dr. Hande Demirdere Pierre Fabre Türkiye’nin Genel Müdürü olarak atandı ve tarihinde ilk kez ilaç ve dermokozmetik şirketleri tek kişi tarafından yönetilmeye başlandı. Dr. Hande Demirdere evli ve bir kız çocuk annesidir, İngilizce, Fransızca ve Rusça bilmektedir.


Hibya Haber Ajansı