İSKİD iç hava kalitesi web sitesini açtı.

iskid-ic-hava-kalitesi-web-sitesini-acti.-29062001

İSKİD iç hava kalitesi web sitesini açtı.

İSKİD, sağlık ve verimlilik için gerekli olan iç hava kalitesi konusunda farkındalık yaratma amacıyla güncel bilgilerin yer aldığı bir internet sitesini hayata geçirdi. “havandegissin.org” sitesi, günümüzde iklimlendirme ve havalandırma sektörünün üzerinde çalıştığı önemli konulardan olan “İç Hava Kalitesi” ile ilgili toplumda bilinç oluşturacak ve farkındalık yaratacak içerikler sunuyor.

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği İSKİD, İç Hava Kalitesi Projesi kapsamında kamuoyunu bilinçlendirici adımlar atıyor. İSKİD, proje kapsamında iç hava kalitesi ile ilgili bilgi verici içerikler sunan havandegissin.org web sitesini açtı.

İç hava kalitesi hakkında bilgilerin, iç hava kalitesini ölçümlemenin ve artırmanın yollarının yer aldığı sitede, pandemi döneminde klima kullanımı ile ilgili makaleler ve sık sorulan sorulara verilen yanıtlar da yer alıyor.

İç hava kalitesi açısından daha yaşanabilir ve sağlıklı bir iç ortamın sağlanmasına katkıda bulunma, solunan iç havanın kalitesini ve dolayısıyla yaşam kalitesini yükseltme, kamuoyunda farkındalık oluşturma hedefiyle açılan web sitesinde, konu ile ilgili uzman mercilerin raporlarına ulaşmak da mümkün.

İç hava kirliliği, en az dışarıdaki hava kirliliği kadar sağlığı etkileyebiliyor. Özellikle zamanımızın çok büyük bir kısmını kapalı mekanlarda geçirdiğimizden dolayı, iç hava kalitesi daha da önem kazanıyor. Türkiye iklimlendirme pazarının %90’ını temsil eden İSKİD, iç hava kalitesinin toplumun farklı seviyelerinde anlaşılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için çalışmalar yapıyor.

İSKİD Hakkında

Türkiye'de iklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı üyeleri arasında iş birliğini sağlayarak üyelerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 1992 yılında kurulan İSKİD, iklimlendirme sektörünün gelişmesi ve uluslararası rekabette öne geçmesi yönünde sektör adına faaliyetler yürüten etkin bir kuruluştur.  İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı 100’ün üzerine ulaşmış ve bu şirketler Türkiye pazarının yüzde 90’ını temsil etmektedir.


Hibya Haber Ajansı