EyeSense’e Altın Ödül

eyesensee-altin-odul-01072002

EyeSense’e Altın Ödül

Türk Telekom’un görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiği EyeSense uygulaması, Altın Örümcek Ödülleri’nde “Mobil Uygulama - Hizmet” kategorisinde 10 rakibini geride bırakarak Altın Ödül’ün sahibi oldu.

 

Herkes için erişilebilir iletişim ilkesiyle hareket eden Türk Telekom’un toplumsal sorumluluk yaklaşımıyla hayata geçirdiği ödüllü projelere bir yenisi daha eklendi. Engellilerin günlük hayatını kolaylaştıran EyeSense mobil uygulaması, web, dijital pazarlama, mobil teknoloji kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin yarıştığı Altın Örümcek 2020 Mobil Uygulama - Hizmet kategorisinde birinciliğe layık görüldü. 2002’den beri düzenlenen Altın Örümcek Ödülleri’nde bu yıl 246 aday ile birlikte finallere kalan EyeSense, alanında uzman 29 jüri üyesi tarafından değerlendirilerek 10 rakibini geride bıraktı. EyeSense, İstanbul Marketing Awards ve MarTech Ödülleri’nden sonra üçüncü kez başarısını tescilledi.

 

Selfie çekiyor, nesneleri ve renkleri tanıyor

Görme engelli bireylerin hayata daha çok katılmasını amaçlayan EyeSense uygulaması, sesli komutları sayesinde, kullanıcıların ‘selfie’ çekebilmelerini ve sosyal medyada yer alabilmelerini sağlıyor. “Nesne Tanıma” özelliği sayesinde anahtar, cüzdan gibi eşyaları kolayca bulabilmelerine imkân sunuyor. Telefon kamerasının doğrultulduğu alandaki renkleri tanımlayarak sesli yönlendirmeler yapan EyeSense, kıyafetlerinin rengini seçmek veya etrafındaki objelerin rengini öğrenmek isteyen görme engelli bireylere yardımcı oluyor.


Hibya Haber Ajansı