Çin’de otonom araç dönemi başlıyor

cinde-otonom-arac-donemi-basliyor-28062012

Çin’de otonom araç dönemi başlıyor

Çin'in önde gelen araç hizmet şirketlerinden Didi Chuxing (DiDi), 27 Haziran Cumartesi Shanghai'de belirlenen güzergah üzerinde otonom/sürücüsüz araç hizmeti denemelerini başlattı.
 
DiDi aplikasyonu üzerinden önceden kayıt olan kullanıcılar, kentin Jiading bölgesinde belirlenmiş bulunan 53,6 kilometrelik seyir güzergahı üzerinde otonom taşıt aracıyla gezmek için rezervasyon yaptırabiliyor. 
 
DiDi tarafından yapılan açıklamaya göre, sürücüsüz araçların içinde, gerektiği takdirde direksiyona geçmek üzere güvenlik personeli de bulunduruluyor. Şirket, ayrıca, araçları uzaktan izleyip gerektiğinde uzaktan yardımcı olmak üzere bir güvenlik merkezi de oluşturdu.

 

Şirketin teknik müdürü Zhang Bo, sürücüsüz araçların sadece belirlenen bölgelerde çalışabilmeleri dolayısıyla, işletmenin hem bu türden otonom araçlar ve hem de sürücülü olanlar için hizmet vereceklerini bildirdi. 
 
Zhang, otonom araç kullanımının bir denemenin ötesine geçmesi gerektiğini ama şu anda bu tür araçlara tahsis edilen bölgenin kısıtlı olması nedeniyle geniş kamuoyunun yararına yeterli oranda sunulamadığını açıkladı.
 
Jiading bölgesi daha 2016'da akıllı araçlar için bir pilot uygulama başlatmıştı. Şu anda, akıllı araçların test edildiği 53,6 km uzunluğundaki kesimin tümü 5G teknolojisinin kapsamı altında.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı