Çin dışişlerinden ABD'nin TikTok ve Wechat'a uygulayacağı yaptırımlara tepki

-cin-disislerinden-abdnin-tiktok-ve-wechata-uygulayacagi-yaptirimlara-tepki-04082011

Çin dışişlerinden ABD'nin TikTok ve Wechat'a uygulayacağı yaptırımlara tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, dün yaptığı açıklamada, ABD'nin TikTok ve Wechat gibi Çin uygulamalarını hedefleyen yaptırımlarının ABD'nin sözde "adalet" ve "özgürlük"teki ikiyüzlülüğünü ve tipik çifte standartını ortaya koyduğunu belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kısa süre önce verdiği bir röportajda, Trump yönetiminin kısa süre içinde TikTok ve Wechat dahil birçok Çin uygulamasına yeni yaptırımlar uygulayacağını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, dünkü olağan basın toplantısında Çin'in ABD'nin bu hareketine nasıl tepki vereceği sorusunu yanıtladı.

Sözcü, "ABD tarafı hiçbir delil sunmadan suç varsayımıyla Çinli şirketleri tehdit etti. Piyasa ekonomisi kurallarını ihlal eden bu davranış, ABD'nin sözde 'adalet' ve 'özgürlük'teki ikiyüzlülüğünü ve tipik çifte standartını ortaya koydu. Bu aynı zamanda Dünya Ticaret Örgütü'nün açıklık, adalet, şeffaflık ve ayrımcılık yasağı ilkelerine aykırıdır ve Çin buna kararlılıkla karşı çıkıyor." dedi.

Sözcü, "ABD'deki bazı insanları uluslararası toplumun seslerine kulak vermeye, ABD yönetimini yatırım yapan ve faaliyet gösteren tüm piyasa kuruluşları için açık, adil ve ayrımcı olmayan bir ortam sağlamaya, ekonomik ve ticari konuları siyasallaştırmayı bırakmaya ve ulusal güvenlik adına ayrımcı ve münhasır politikalar uygulamayı durdurmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı