Dünya'da virüsün beyne saldırdığı ikinci vaka İsveç'te tespit edildi

dunyada-virusun-beyne-saldirdigi-ikinci-vaka-isvecte-tespit-edildi-30062012

Dünya'da virüsün beyne saldırdığı ikinci vaka İsveç'te tespit edildi

Dış Haberler, 30 Haziran (HİBYA) – İsveç'in Uppsala Üniversitesi Akademi Hastanesi doktorları corona virüsünün beyne saldırdığından şüphenilen dünyadaki ikinci vakayı tespit etti.

Hafif corona semptomlarıyla hastaneye getirilen 55 yaşındaki bir kadın, pozitif test edilmesinin ardından hastalıktan fazla etkilenmediği, yatırılmasına gerek olmadığı değerlendirmesinin ardından evine gönderildi. Eve göderildikten kısa bir süre sonra bilincini yitiren hasta, tekrardan hastaneye kaldırıldı.

Akçiğer ve diğer organlarında corona virüsü ile ilgili herhangi bir olumsuzluğu rastlanmayan hastanın, gerçekleştirilen röntgen muayenesi sonucunda beyninde akut nekrotizan ensefalopati, yani beyin iltihaplanması tespit edildi.

Üniversite Hastanesi arştırmacılarından Elham Rostami, bunun, korona virüsünün iltihaplanmaya neden olduğundan şüphelenildiği dünyada bilinen ikinci durum olduğunu söyleyerek '' Bu hastalığı tetikleyenin covid-19 virüsü olma olasılığı yüksek.'' diye konuştu.

Uzmanlar hasta kadının omurilik sıvısında da corona virüsü izleri bulunmasının, beyin iltihaplanmasına covid-19 virüsünün neden olduğu şüphesini güçlendirdiğini belirttiler.

Araştırmacı Elham Rostami ''Virüsün kendisinin, hastalığa neden olup olmadığı veya virüsün vücutta meydana getirdiği enflamatuar süreçler olup olmadığı henüz tam kesin değil. Bunu gelecekteki çalışmalar gösterecek.” dedi.

Yaşam savaşını kazanarak hayatta kalmayı başaran hasta kadının beyninde ise kalıcı hasarlar oluştuğu açıklandı.


Hibya Haber Ajansı