Mastercard altyapısı ile daha hızlı ve sorunsuz online alışveriş tecrübesi yaşayacak

mastercard-altyapisi-ile-daha-hizli-ve-sorunsuz-online-alisveris-tecrubesi-yasayacak-24062010

Mastercard altyapısı ile daha hızlı ve sorunsuz online alışveriş tecrübesi yaşayacak

Mastercard, tokenizasyon çözümü ile dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon’un müşterilerine daha hızlı ve akıcı bir online alışveriş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Tüketiciler, Amazon’un tokenizasyon adaptasyonu ile kolayca ve güvenle tamamlayabilecek.

Her geçen saniye daha fazla tüketici temel ihtiyaç malzemelerinden yapı marketlere, tekstilden yemek siparişine kadar pek çok farklı kategoride online alışveriş yapıyor. Tüm dünyada tüketicilerin dijital ödemelere geçişinin daha da hızlandığı 2020 yılında, müşteri memnuniyetini artırmak için ödeme deneyimini daha güvenilir basit ve kullanışlı hale getirmek e-ticaret platformları için her zamankinden daha önemli hale gelmeye başladı. Mastercard ile yeni bir iş birliğine imza atan Amazon, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Ortadoğu ve Avrupa’daki 11 ülkede, tüketici kart bilgilerini Mastercard’ın tokenizasyon altyapısı ile saklayacak ve bu yıl içinde ödeme işlemlerinde de Mastercard token’larını kullanmaya başlayacak.

 

E-ticaretin artmasıyla birlikte, her geçen gün daha fazla tüketici, kart bilgilerini birden çok web sitesine kaydetmek ve yönetmek durumunda kalıyor. Amazon ve dünya çapında birçok e-ticaret şirketi, tüketicilerin sitelerinde sakladığı kartların güncel kalmasını sağlamak için Mastercard’ın tokenizasyon teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji ile işyerlerinde kart bilgisi yerine özel olarak üretilen dijital kod bilgisi (token) saklanıyor, her ödeme işlemi benzersiz bir kod ile gerçekleşiyor ve bu kod sadece kullanıcının daha önce tokeni oluşturduğu işyerinde kullanılabiliyor. Tokenizasyon bankaların ödeme işlemlerini onaylama oranını artırdığı için işletmeler için de alışverişin yarıda kalma riskini azaltıyor. Tüketicinin işyerinde token olarak saklanan kart bilgisinin bankası tarafından yenilenmesi halinde de, kart numaralarını yeniden girme derdi ile ödeme sırasında oluşacak kesinti ve sorunlar ortadan kalkıyor. Kayıtlı kartın son kullanım tarihi geçip yenilendiyse token doğrudan yenilenen kartla eşleştiriliyor ve tüketicinin akıcı ve sorunsuz bir şekilde ödeme adımını tamamlaması sağlanıyor.

 

Mastercard ve Kantar tarafından yapılan bir araştırma, ödeme aşamasında ekranda kendisine fiziksel kredi kartının görseli gösterildiğinde her 5 kart sahibinden 4’ünün satın alma işlemini tamamlayacağını gösteriyor. Tokenizasyon, ödeme işlemi sırasında ekranda tüketiciye kendi fiziksel kartının tasarımını göstererek, tüketicinin ödeme yapmak için tercih ettiği kartı seçmesini kolaylaştırıyor. Böylece tüketici, işlem sırasında sistemde kayıtlı olan farklı banka kartlarının tasarımlarını ekranda görerek bunların arasından kullanmak istediği karta kolaylıkla ve güven içinde karar verebiliyor.

 

Mastercard Dijital Etkinleştirme Hizmeti (MDES), tüketicinin kart bilgilerini yönetme sıkıntısını ortadan kaldıran ve alışveriş sepetinin satışa dönmesini sağlayan sorunsuz ve kesintisiz bir deneyim için güçlü bire temel sağlıyor. MDES bünyesinde halihazırda dünya çapında 2.600'ün üzerinde banka ve 1.200 token talep eden kurum bulunuyor. Amazon, Mastercard tokenizasyon hizmetini ABD, Kanada, İngiltere, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Meksika, Hollanda, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde sunuyor.


Hibya Haber Ajansı